CHP'den flaş 'Köşk' açıklaması

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Devlet Bahçeli’ ye yarın bir isim önerisiyle gideceğim” dedi.Halkın adayı olacak.

Yayınlanma: 15.06.2014 - 16:30
Abone Ol google-news

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının bugünkü MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından netleşebileceğini belirterek “Sayın Bahçeli’ye bir öneriyle gideceğim” dedi. Bu sözleri “isim önerisi” olarak yorumlanan Kılıçdaroğlu’nun gelişmelere göre bugün ya da yarınki grup toplantısında partisinin adayını açıklayabileceği öğrenildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk seçenekleri üzerinde durduğu belirtildi. Büyükerşen ise “Görev verilirse kabul ederiz ama yıllardan beri geçirdiğimiz tecrübeler gösteriyor ki konuşulan isim değil, adı hiç geçmeyenler aday gösterilir” dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda sivil toplum, meslek kuruluşları ve siyasi partilerle yaptığı görüşme turlarını bugün MHP lideri Bahçeli ziyaretiyle tamamlayacak olan Kılıçdaroğlu, Eskişehir’de gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu gazetecilerin “Büyükerşen adayınız olabilir mi” sorusuna “Yarın (bugün) bu konudaki düşüncelerimizi daha net ifade edebileceğiz” yanıtını verdi. Bahçeli’yle görüşmesinin sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, “Bir öneriyle gideceğim” karşılığını verdi. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun Bahçeli’ye Yılmaz Büyükerşen ya da eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk’un ismini götüreceği yorumları yapıldı. Büyükerşen’le dün kısa bir görüşme yapan Kılıçdaroğlu’nun konuyu hiç açmadığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu bugün Bahçeli ile görüşmesinin öncesinde CHP Parti Meclisi üyeleriyle görüş alışverişinde bulunacak.

Büyüklerimiz düşünür

Adı adaylık için Büyükerşen ise Cumhuriyet’in sorusu üzerine kendisine adaylık önerisi gelirse geri çevirmeyeceğini, ancak aday gösterileceğini tahmin etmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu ile bu konuda hiç konuşmadıklarını belirten Büyükerşen, “Görev verilirse kabul ederiz ama yıllardan beri geçirdiğim tecrübeler gösteriyor ki, tartışılan isimler değil, ismi hiç geçmeyenler genelde aday olur” dedi. Büyükerşen “çatı aday” konusundaki soru üzerine ise “Şöyle bir söz vardır: Düşünen zihinlere kötü fikirler üşüşür, büyüklerimiz bizden iyi düşünür” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler