CHP’de kritik ilçeler sona kaldı

CHP 29 Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerde il ve ilçelerde aday olacakların yarısına yakınını belirledi.

CHP’de kritik ilçeler sona kaldı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 02.01.2014 - 16:42

Ancak İstanbul, İzmir ve Ankara’daki çekişmeli yarışların olduğu ilçelerde adaylar gelecek ay belirlenecek.

İlçelerde ‘milletvekili aday gösterilmeyecek’ kararına karşın CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt’un Odunpazarı’ndan aday gösterilmesi beklentileri gündeme taşıdı. Ankara’nın Çankaya, İstanbul’da Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy ve İzmir’in ilçelerinde hangi isimlerin aday gösterileceği 5 Ocak 2014’te yapılması beklenen Parti Meclisi toplantısında onaylanacak.

4 MİLLETVEKİLİ ADAY

CHP milletvekilleri Özgür Özel, Volkan Canalioğlu, Kazım Kurt ve Rıza Yalçınkaya’nın adaylıklarının kesinleşmesinin ardından Ensar Öğüt Kocaeli’nden, Durdu Özpolat Çankaya’dan ve Turgay Develi ise Adana’dan adaylık bekliyor.

MEVCUTLARLA DEVAM

CHP yönetimi, belediyelerin partide olduğu yerlerde ise mevcut başkanlarla “yola devam” kararı aldı. Bu kapsamda MYK, İzmir’de Aziz Kocaoğlu, Antalya’da Mustafa Akaydın, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Çanakkale’de Ülgür Gökhan, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Mersin’de Macit Özcan, Muğla’da Osman Gürün, Artvin’de Emin Özgün’ü yeniden aday olarak PM’ye önerdi.

MERKEZ SAĞ VE ESKİ VEKİLLER

Eski CHP Milletvekillerinden Akif Ekici Gaziantep, Bursa’da ise DYP kökenli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin’in adaylığı kesinleşirken, Kayseri’de eski DYP milletvekili Osman Çilsal, Çanakkale’de mevcut başkan Ülgür Gökhan, Balıkesir’de de yine eski DYP Milletvekili olan Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat’ın adaylığına vize çıktı.

Adana’da eski MHP’li Belediye Başkanı Aytaç Durak’a parti içinde tepki olunca, yeni aday arayışı başlamıştı. Uşak’ta MHP kökenli Ali Erdoğan’ın aday gösterileceği iddiası teşkilatların tepkisine yol açmış, partililer genel merkez önünde protesto etmişti. CHP’nin Ankara, İstanbul ve İzmir’de kalesi olarak görülen ilçeleri ise Ocak ayı içinde açıklanması bekleniyor.

MYK’nın İstanbul’daki CHP’de olmayan ilçe adayları üzerinde uzlaşma sağlanmasına karşın, PM toplantısında Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine tüm ilçe adaylarının belirlenmesi daha sonraya bırakıldı. İzmir’in Bayındır ilçesinde Ardahan Totuk, Tire’de ise Tayfur Çiçek belirlendi. Ankara Mamak’ta Coşkun Torun, Nallıhan’da Feridun Güngör, Polatlı’da Tufan Vural aday olarak belirlendi. (Gazeteport)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler