CHP'de aday belirleme süreci sancılı geçti

CHP İstanbul’da Parti Meclisi (PM) tarafından belediye başkan adaylıklarına yapılan atamalara tepkiler artarak sürüyor.

CHP'de aday belirleme süreci sancılı geçti
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.02.2014 - 10:25

İstanbul Kartal’da dün kalabalık bir grup, ilçe örgütünde toplanarak aday belirlemede yaşanan sıkıntıyı anlatmak üzere il başkanlığına geldi.Bakırköy’de ise 45 sivil toplum örgütünün imzasıyla mevcut belediye başkanı Ateş Ünal Erzen’e destek açıklaması yapılarak özetle şunlar kaydedildi: “10 yıldır Belediye Başkanlığımızı yapan Sayın Ateş Ünal Erzen, engellilerden yaşlılara, dezavantajlı toplumsal kesimlerden çocuklara, gençlerden yoksul ailelere kadar tüm yurttaşlarımızı bir baba şefkatiyle kucaklamıştır. Her Bakırköylü yurttaşa hizmetleriyle dokunan, uyguladığı sosyal politikalarla ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ sözünü hayata geçirerek hizmet etmiştir. Sayın Ateş Ünal Erzen’in alacağı karar her ne olursa olsun koşulsuz-şartsız destekleyerek vefa borcumuz ödeyeceğimizi tüm kamuoyuna duyururuz”

Kadıköy’de ise belediye başkanı Selami Öztürk’ün aday gösterilmemesi ve belirsizliğin devam etmesi parti içinde huzursuzluğa yol açtı. Oldukça yüksek bir oranla kazınılacak seçimin aday belirleme sürecinde yapılan hatalar nedeniyle seçim kazanılsa bile düşük oranlarda gerçekleşeceği bunun da partiye zarar vereceği vurgulandı. Beşiktaş Belediyesi’ne atanan adayın Fenerbahçeli olmasını eleştiren partililerde “Beşiktaş gibi bir ilçeye, Fenerbahçe taraftarı olan bir başkan adayının gösterilmesini kabul etmiyoruz. Bu partimizin kesinlikle zararına olacaktır. Bu kararı verenleri bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz” denildi. Sarıyer de ise Şükrü Genç’e yönelik tepkilere karşın aday gösterilmesinin örgütün sesine bir çok ilçede olduğu gibi kulak tıkamak anlamına geldiği kaydedildi. Gazetemizi arayan çok sayıda yurttaş, “Parti yönetimi, örgütün tercihlerini ve değerlendirmelerini dikkate almadan Ankara’dan aday belirleme sürecinin sonuçlarına katlanmaya hazır olsun. Umarız yerel seçimlerden alacağı dersi daha sonrakilerde yinelemez” dediler.


Kadıköy için yoğun kulis

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün kendisini ziyaret eden ve yeniden adaylık talebini ileten Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e olumlu yanıt vermediği öğrenildi. CHP’den bir grup milletvekilinin desteklediği İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün de Kadıköy’den aday olmak istediği ve Kılıçdaroğlu’na görev verilirse yapabileceği mesajını ilettiği belirtildi.

Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Canan Kaftancıoğlu ile işadamı Aykut Nuhoğlu seçenekleri üzerinde durduğu belirtiliyor. Ancak bazı CHP milletvekilleri, İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün aday yapılması talebini Kılıçdaroğlu’na ilettiler.

Öğüt de dün Kılıçdaroğlu ile görüşerek, görev verilirse, Kadıköy’den aday olabileceğini iletti. Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerinin ve Öğüt’ün talebini dinlemekle yetindiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun yetki aldığı İstanbul’daki diğer ilçe olan Çekmeköy’e ismi geçen aykı PM’de kesinleşmesine karşın 17 Aralık Operasyonu’nda gözaltına alındığı için adaylığı geri çekilen Hüseyin Avni Sipahi’nin önereceği bir ismin aday yapılacağı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun bu iki ilçenin de aralarında bulunduğu geriye kalan 200’ü aşkın adayı, bugün ya da yarın netleştirebileeği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon