CHP: Esad dünya kamuoyuna hesap vermeli

CHP, Suriye'deki vahşet fotoğrafları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

CHP: Esad dünya kamuoyuna hesap vermeli
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 24.01.2014 - 19:06

CHP, Suriye'deki vahşet fotoğrafları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.. Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun imzası bulunan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"KINIYORUZ VE İNSANLIK ADINA REDDEDİYORUZ"

"Bu vahşeti mutlak surette kınıyoruz, insanlık adına reddediyoruz. Bu kabul edilemez vahşet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Ülke yönetiminin başında olan Esad bu vahim konuya bir an önce açıklık getirmeli, halkına ve dünya kamuoyuna hesap vermelidir.

"FOTOĞRAFLAR TEKRAR İNCELENMELİ"

Öte yandan, bir İngiliz heyeti tarafından yapıldığı belirtilen fotoğraflarla ilgili incelemenin BM bünyesinde kurulacak uzman bir grup tarafından tekrarlanması ve varılacak sonuca göre BM Güvenlik Konseyi tarafından bir karar alınması uygun olacaktır.

"SAVAŞ BİR AN ÖNCE BİTMELİ"

Cenevre-2 sürecinin bu gelişmeden etkilenmesi kaçınılmazdır. Bu itibarla gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceğiz. Fakat hedef ve amaç artık daha da net ve kesindir, Suriye'deki iç savaş bir an önce sona erdirilmeli ve ülkeyi istikrara götürecek yol belirlenmelidir.

"ŞİDDETE DESTEK VEREN KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN"

Suriye konusunda gözden kaçırmamamız gereken önemli bir nokta vardır; komşumuzdaki şiddet bütünseldir. Şiddetten çatışan bir taraf değil çatışan bütün taraflar sorumludur. Hepsini tereddütsüz kınıyoruz. Suriye'deki şiddete şu veya bu şekilde katkıda bulunan herkesin kendilerine çeki düzen vermeleri gerekmektedir. Bu zorunluluk Suriye'nin bir yangın yerine dönüşmesine silah cephane ve her türlü desteği vererek artmasına neden olan AKP iktidarı bakımından da geçerlidir. AKP Suriye'deki şiddetin ortağı ve baş aktörlerindendir. AKP bunun hesabını bir gün mutlaka verecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler