CHP dokunulmazlık karşıtı kampanya başlattı

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle imza kampanyası başlattı.

CHP dokunulmazlık karşıtı kampanya başlattı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.09.2009 - 13:39

İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi üzerinde toplanan grup, ellerinde ''Durma dokun'' yazılı dövizler taşıyarak, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle çeşitli sloganlar attı.

Grup adına bir basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Tarkan Ellergezen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidara geldiklerinde dokunulmazlıkların kaldırılması için söz verdiğini söyledi.

Ellergezen, CHP'nin ise gerek TBMM'de gerek yerel örgütlenmelerinde dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:
''Aradan 7 yıl geçti. Halk, kendini yönetenlere dokunmaktan yine aciz bırakıldı. Yolsuzluk ve yoksulluk yine garibanı vurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrımızdır, 'Verdiğin sözü tut, bu utancı üzerinden at'. Alıp verip ekonomiye nasıl can vereceğiz muallak ama kesin olan şu ki milletvekillerine halkın elleri, adaletin parmakları değmeden garibanın nefesi canlanmayacak. O yüzden CHP olarak 'Dokunmak güzeldir' diyoruz.''

Etkinliğe katılan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da hükümetin, 2002 yılında ''Dokunulmazlıkları kaldıracağız'' dediğini ancak bugün kaldırılmasına engel olduğunu savundu.

İtalya'daki gibi, Türkiye'de de ''Temiz eller'' operasyonu gerçekleştirilebilmesinin ilk adımının dokunulmazlıkların kaldırılması olduğunu vurgulayan Soysal, ''Aksi halde, yoksulluk ve yolsuzluklar devam eder. Bunların devam etmemesi için kürsü mahremiyeti dışında milletvekillerine dokunulması lazım'' diye konuştu.

Konuşmasının ardından imza kampanyasına katılan Soysal, ''Kendi dokunulmazlığımın kaldırılması için bugün burada imza atıyorum'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon