CHP bastırdı, Valilik geri adım attı: Anıtkabir'e yürüyoruz

Ankara Valiliği CHP'nin yarın Güvenpark'tan Anıtkabir'e yapacağı, Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı yürüyüşe güvenli olmadığı gerekçesiyle izin vermedi. Yasak kararının ardından CHP resmi twitter hesabından açıklama yaptı. CHP’nin kararlılığının ardından Ankara Valiliği’nin 19 Mayıs yürüyüşüne koyduğu engel kalktı.

CHP bastırdı, Valilik geri adım attı: Anıtkabir'e yürüyoruz
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.05.2016 - 17:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li gençlerin bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle “Diktaya Karşı Başlangıç Yürüyüşü” adıyla Kızılay’dan Anıtkabir’e gerçekleştireceği yürüyüşe “güvenlik” gerekçesiyle izin vermeyen Ankara Valiliği geri adım attı. Kılıçdaroğlu yürüyüş engeline “Yarın (bugün) yürüyeceğiz, bütün gençleri bekliyoruz” yanıtını verirken, İçişleri Bakanlığı’ndan CHP’nin arandığı ve hassasiyetin açıklandığı öğrenildi. Gerekçe olarak, Anıtkabir’e yönelik IŞİD saldırısı istihbaratı gösterildi. İçişleri Bakanlığı ile CHP görüşmesinin ardından sorun çözüldü.

Yürüyeceğiz!

Ankara Valiliği, CHP Gençlik Kolları tarafından bugün Anıtkabir’e gerçekleştirileceği duyurulan “Diktaya Karşı Başlangıç Yürüyüşü”ne, güvenlik açısından uygun olmadığı gerekçesiyle izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Açıklamada, “Gerek mevzuat bakımından gerekse güncel hassasiyetlerden dolayı bu yürüyüşün güvenlik açısından uygun olmadığı” ifadeleri kullanılmış, Valilik kararının ardından CHP’nin sosyal medya hesabından “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde yarın (bugün) saat 10:30’da Güven Park’ta buluşup, Atamıza yürüyoruz!” ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin “Yarın (bugün) bütün gençlerle beraber omuz omuza Anıtkabir’e yürüyüp, 19 Mayıs’ı kutlayacağız” mesajları paylaşılmıştı. CHP milletvekili Gürsel Tekin de “Biz yarın (bugün) Atamıza yürüyoruz sayın valiyi de kortejimize bekliyoruz!” derken CHP Çankaya Gençlik Kolları Başkanı Tolgay Yorulmaz “Engellemelere karşı geri adım atmayacağız. Diktaya karşı yürüyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu en önde

CHP’li kaynaklardan edinilen bilgiye göre Valilik, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla harekete geçti. CHP’nin kararlılığı üzerine bakanlıktan CHP aranarak yürüyüşe konan engelin gerekçesi olarak, Anıtkabir’e yönelik IŞİD tehdidi gösterildi. CHP’den “Her koşulda yürüyeceğiz” yanıtı alındığı öğrenildi. Uzlaşının sağlandığı görüşmenin ardından engel kalktı ve yürüyüş güzergâhı belirlendi.

Yürüyüş, bugün saat 10.30’da Güvenpark’ta patlamanın olduğu noktadan değil, Güvenpark’ın arka kapısında olan CHP Ankara İl Başkanlığı’nın önünden başlayacak. Kılıçdaroğlu, yanına gençleri alacak ve kortejin en önünde yürüyecek. Parti yöneticileri, vekiller ise Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine kortejin sonunda yer alacak. CHP yürüyüşte genç bir profil sergileyecek.

‘Sen tarihi bilmiyorsun be adam’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “1919’da tarih mi başlar” diyen Tayyip Erdoğan’a “Be adam sen tarihi bilmiyorsun” dedi. Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği “Genç Başkan Çalışıyor Çankaya Kazanıyor” etkinliğinde konuştu. Türkiye’nin bir kişinin iki dudağı arasına hapsedilmek istendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bize cumhuriyeti unutturmaya çalışıyorlar. Yargı bağımsızlığını, medya özgürlüğünü unutturmaya çalışıyorlar. Bu ülkede bir parti var, o partinin dokularında Kuvayi Milliye ruhu var. O da CHP” diye konuştu.

‘Kan’a tazminat davası

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın, “Biz kandan değil, halktan besleniyoruz” sözlerine, “Suriye örneği ortada. O ölenlerin kanlarının tamamı senin ellerinde. Senin sadece ellerin değil dişlerin de kanlı” yanıtının ardından tazminat davası ile karşılaştı. Erdoğan’ın avukatları Kılıçdaroğlu’nun kullandığı ifadeler nedeniyle 100 bin lira manevi tazminatla cezalandırılması talebinde bulunuldu.

'19 Mayıs’ı kavrayamayanlar demokrasi düşmanlarıdır ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “19 Mayıs ruhunu kavrayamamış acizler, demokrasi düşmanlarıdır. Ülkemize düşman olan bu zihniyet dün olduğu gibi gelecekte de yenilmeye mahkûmdur” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs 1919’un “Büyük Atatürk’ün ülkemizi işgalden kurtarmak ve tam bağımsız, özgür bir ülke kurmak ülküsüyle Samsun’a çıkışı, milletimizin kaderini değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir başlangıç” olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'ndan yürüyüş açıklaması


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler