Che Guevara fotoğraflı forma!

Rio de Janeiro banliyösünde küçük bir Brezilya futbol takımı olan Madureira Esporte Clube'nin oyuncularının yeni formalarında Che Guevara yer aldı.

Che Guevara fotoğraflı forma!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.01.2014 - 11:34

Bu yıl Madureira Esporte Clube yeni formalarından birinin tasarımında Che Guevara'nın Alberto Korda tarafından çekilmiş ünlü fotoğrafına yer vermeye karar verdi. Forma, kulübün minyatür saha futbol liginde mücadele eden 7 oyuncudan oluşan takımı tarafından giyildi. Yeni formayı giyen takım da, Brezilya'da yedi oyunculu lig şampiyonluğunu kazandı.

Dünyada futbol taraftarları ve Che Guevara destekçileri arasında takımın Che Guevara kararının etkisinin olumlu olduğu, kulübün Brezilya üçüncü liginde oynayan as futbol takımı kadrosuna da bu formayı giydirmeyi düşündüğü belirtiliyor.

Öte yandan, formadaki Che Guavera'yla ilgili semboller fotoğraftan ibaret değil. Che'nin sözlerinden biri, Hasta la Victoria Siempre (Zafere kadar daima) de forma numaralarının üstüne işlenmiş.

Özel forma, kulübün futbol takımının Küba'yı ziyaretinin 50. yıldönümünü anmak üzere hazırlanmış. 1963 yılında gerçekleştirilen ziyaret sırasında futbolcular, Arjantin doğumlu gerilla ile bir araya gelmişti. (SoL)