Çeyrek asırlık Rashit

Sahneye hayli rötarlı çıkan Rashit grubundan davulcu Gökhan, basçı Bülent, gitarcı Tolga ve Atilla yerleşirken, solist Oğuz ağırlıkla “Telaşa Mahal Yok” albümünden parçalar söyleyeceklerini duyurdu.

Yayınlanma: 24.02.2019 - 22:25
Abone Ol google-news

Ayağımız pek alıştı bu aralar If Beşiktaş’a. BKM’nin karşısından Abbasağa’ya çıkan yolun sağında. Eskiden Yıldız Sineması idi. Üç film birden gösterirlerdi, hepsi yarım; araları dolu ama. Anladınız siz onu! Sinema 2005 yılında kapanmış, gençliğin başka bölgelerindeki kaslara hizmet vermek için vücut geliştirme salonu olmuştu.

22 Şubat Cuma akşamı burada organize olanlar, üç film geleneğini görmüş, arttırmıştı. Dört topluluk birden sahne alacaktı: Low Sexual Desire, Sülfür Ensemble, Saints’n Sinners ve gecenin müsebbibi olarak geride bıraktığı çeyrek asrı kutlayan Rashit.

Hesapta erken damlayacaktık, birkaç arkadaşla. Semtin kadim mekânı Kazan’da başlayan derin sohbet uzayınca, ardından da âdettendir; konser kapısında bir bira içmeden içeri girilmez deyince ilk üç topluluğu kaçırmış, ancak Rashit sahneye gelmek üzereyken teşrif edebilmiştik. İtiraf etmeli, bunda doğrudan asansörle fuaye katına çıkıp, orada toplaşan rock’n roll sosyetesinin ve beleş bira kazanının göbeğine düşüşümüzün de payı yok değil.

Rashit de bize benzemiş, hayli rötarlı çıkıyorlar; önceki topluluklar sahneye doyamadığı için olsa zahir. Davulcu Gökhan, basçı Bülent, gitarcı Tolga ve Atilla yerleşirken, solist Oğuz bu akşam ağırlıkla “Telaşa Mahal Yok” albümünden parçalar söyleyeceklerini duyuruyor. Bu albümün çıkışı, yeni toplulukların kendi besteleriyle kendi kitlelerini oluşturmaya başladıkları dönemin tepe noktasıydı. Rashit ise doksanların yeraltı müzik hayatını bir tek topluluk üzerinden anlatacaksanız, elinizdeki en iyi malzemelerden biriydi. Elemanlarıyla İstanbul’un iki yakasını bir araya getirmişti.
“Altıdan Dokuza” ile açılan perdede ilk konuk “Şark Cephesi” şarkısında -küskün kurucu- Athena Turgay oluyor, sahneye kurulan ikinci davula oturarak topluluğa eşlik ediyor. Bu akşam Rashit’in sahnesi sadece bol konuklu değil, bol da kavırlı. The Clash’ten “Guns Of Brixton”, ardından The Ramones parçası “Blitzkrieg Bop”ı çalıyorlar. Ateşli seyircilerden her şarkı arasında “Dinozor” tezahüratları yükselirken, “Katilin Adı Yok”un ilk notaları yükseliyor.

Oğuz, şarkı söylediği kadar düğün sahibi olarak konuk anonsu yapıyor. Black Sabbath parçası “Paranoid”in konuğu güçlü sesiyle Özge Fışkın oluyor. Konuklar bu akşam genelde davulcu; o yüzden konserin tamamına yakını çift davulla icra ediliyor. “Çok Mu Zor”un konuğu Manga davulcusu Özgür. Aybike ile davulcu Orkun Tunç birlikte geliyor sahneye. “I Wanna Be Your Dog”u söyleyen Aybike, dişi punk elektriği ile havayı değiştiriyor. “Teker Teker”de Orkun onurlandırılıyor. Motörhead klasiği “Ace Of Spaces” için sahneye gelen Aylin Aslım’ın düşük tonlama yüzünden sesi duyulmasa da, parçanın etkisi salonu sallıyor.

Oğuz arada itiraf ediyor: “Çok hata yaptık bugüne kadar, halen de yapıyoruz.” Kendileri hakkında yapılan solcu nitelendirmelerini yanlış bulduklarını ekleyerek...
Son sahnede Yıldız Sineması’ndan kalma temayüllere kapılarak araya parça alıyorlar: “Dinozor” şarkısı için boynuna asılı uçan dinozor balonuyla Bülent Üstün’ü çağırıyorlar.
Afişte açıklanan konukların yüzde ellilik katılım oranına rağmen, hatırlı bir anma gecesi geride kalırken, “Welcome To The Jungle” ile DJ setine geçen Nikki Wild bizleri uğurluyor. Çıkışta yüzümüze vuran sert yağmur taneleri ertesi gün yağacak karı haber veriyor.
[email protected]


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler