Çetin Doğan ve 3 sanıktan 'yeniden yargılama' başvurusu
Balyoz davasında 20 yıl hapse mahkum edilen emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 3 sanık, TÜBİTAK'ın 3 çalışanının 5 nolu hard diske ilişkin hazırladığı raporu gerekçe göstererek yeniden yargılama talebinde bulundu.
TÜBİTAK'ın üç çalışanı, Poyrazköy davası avukatlarının talebi doğrultusunda 5 nolu hard diske ilişkin rapor hazırladı. Balyoz davasının da delilleri arasında bulunan ve Gölcük Donanma Komutanlığı'nda bulunan 5 nolu hard disk ile ilgili raporun mahkemeye ulaşmasının ardından, Pazartesi günü 12 Balyoz sanığı yeniden yargılanma talebinde bulunmuştu. Emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz ve emekli Albay Hakan Büyük'ün avukatı Hüseyin Ersöz de bugün İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunarak yeniden yargılanma talebinde bulundu.
"RAPOR 'YENİ DELİL' MAHİYETİNDE
Dilekçede, rapordaki "İnceleme sonucunda, ilgili disk bölümüne, 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra dosya aktarıldığı değerlendirilmektedir. SİSTEM isimli bölümün dosya sistemi üst verileri incelendiğinde ise diskteki Windows XP işletim sisteminin son olarak 28 Temmuz 2009 tarihinde kullanıldığı tespit edilmiştir. Bunlar, diskin işletim sisteminin son kullanılma tarihinden sonra başka bilgisayarlarda ikincil disk olarak kullanıldığını göstermektedir.(...) Kullanıcının veri alışverişi yaptığı bilgisayarlar arasında sistem tarihi güncel olmayan bilgisayarların bulunması kuvvetle muhtemeldir" bölümleri alıntı yapılarak, "Söz konusu TÜBİTAK Bilirkişi Raporu ile CMK'nın 311-a maddesinde belirtilen 'duruşmada kullanılan ve hükmü etkileyen bir belgenin sahteliği" ortaya çıkmıştır. Bu rapor aynı zamanda, 'yeni delil' mahiyetindedir" denildi.
YENİDEN YARGILAMA VE İNFAZIN DURDURULMASI TALEBİ
Dilekçenin sonuç bölümünde ise "İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2010/34 E sayılı dosyasında 5 Nolu hard diskle ilgili olarak yapılmış olan 20 Ocak 2014 tarihli TÜBİTAK Bilirkişi Raporu ile İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kesinleşen kararına dayanak kabul edilen dijital verilerin sahteliği ortaya çıkmıştır. 5 TÜBİTAK raporu ile dosyada bulunan bilimsel mütalaa ve askeri bilirkişi raporlarında yazan sahtecilik tespitleri birlikte değerlendirildiğinde, yargılamanın yenilenmesini gerektiren somut olgular ortaya çıkmıştır. 20 Ocak 2014 tarihli TÜBİTAK Raporunun, CMK'nın 311. Maddesinin (a) ve (e) bendeleri uyarınca yargılamanın yenilenmesi nedeni olarak kabulüne, infazın geri bırakılmasına veya durdurulmasına karar verilmesine" ifadeleri yer aldı.
En Çok Okunan Haberler
- Görevlerine son verilmesi talebiyle dava açıldı
- İşte 2 milyon liranın aylık faiz getirisi
- Oğluna sahip çıktı, Özel'e hakaret etti!
- CHP, belediye operasyonlarına karşı kartını çekti
- ‘Öcalan istedi, heyete katıldı’
- 'Madem hedefiniz benim...'
- Evde boğazları kesilmiş halde bulundular!
- Özlem Gürses'ten 'Bahçeli' itirafı
- Kürsüde Kürşad Yılmaz'a sert yanıt!
- Gözaltındaki Rıza Akpolat’tan mesaj var!