Çervatoğlu: Muktedirlerle mücadele edeceğiz

Rize’nin Fındıklı ilçesinin CHP’li Belediye Başkan Ercüment Şahin Çervatoğlu, 15 yıldır bu görevi yürüten AKP’li Adnan Özbalaban’dan sonra büyük oy farkıyla seçilip belediye başkanı olunca ilk icraatı söz verdiği gibi makam odasının kapsını söktürmek oldu.

Yayınlanma: 30.07.2019 - 19:26
Abone Ol google-news

Başkan Çervatoğlu, çalışma odasının kapısını söktürünce işi olan teyzeler Karadeniz tezcanlılığıyla çat kapı gelip derdini anlatıyor.

Bana biraz fantezi gibi gelen bu uygulamayı yerinde görünce inanamadım. İşi olan teyze çat kapı dalıyor içeri. Başkana sarılıyor, derdini anlatıyor. Başkan açık sözlü; Dev- Yol çizgisinden, Makine Mühendisleri Odası Genel Sekreterliği’nden geldiğini, CHP’de son bir kaç yıldır politika yaptığını anlatıyor. Devrimci bakış açısını belediye yöneticiliğine taşımış: Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi, Engelli Meclisi, Esnaf Meclisi gibi danışma kurulları kurmuş, “Onlar karar alıyor, ben uyguluyorum” diyor.
Seçimlerden hemen önce, AKP’li belediye tarafından büyük borç altına girilerek Fındıklı sahilinde kurulan Millet Bahçesi’nin adını Atatürk Parkı, parkın içindeki “Millet Kıraathanesi”ni de “Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi” olarak değiştirince Kaymakamlık buna “Kamu yararı olmadığı” gerekçesiyle onay vermemiş, hatta tabela sökülmediği için tutanak bile tutturmuştu. Anlaşılan o ki yerel yönetimlerde yaşanan devrim niteliğindeki iktidar değişikliklerine karşı devlet ve Saray nizamını korumak için merkezi hükümet temsilcileri ellerinden geleni artlarına koymayacak. Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu ise “Muktedirlere karşı iyi mücadele edeceğiz” diyor. Kadın Meclisi’nin aldığı karar gereği, çöp ayrıştırma için kadınlar köylere giderek halkı eğitiyor, çöpler ayrıştırılarak toplanıyor. Gençler ise dört ayrı festival yapılması kararını sevinçle karşılamış. Daha önce hiç festival yapılmayan Fındıklı’da her mevsim bir festival yapılacak. Bu festivaller, küçük yerleşim birimlerinde sosyalleşme için çok gerekli oluyor. Fındıklı Belediyesi 14-18 Ağustos’da VİÇE Yeşil, Altın Gümüş Deniz Festivali’ne herkesi bekliyor. VİÇE Festivali, Lazların Pavarottisi diye adlandırılan Erdal Bayrakoğlu’nun konseriyle başlayacak. Başkanın icraatlarından biri de sahilde açılacak olan kafeteryada alkollü içecek de satılacak olması! Darısı Bel-Tur’ların başına diyelim.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler