Cep telefonlarına “ölüm tuşu” geliyor

Tüm cep telefonlarının, acil durum anında cihazın kapatılmasında kullanılan bir güvenlik önlemi olan ‘kill switch’ uygulamasını öngören yasa tasarısı endişelere yol açıyor.

Cep telefonlarına “ölüm tuşu” geliyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.02.2014 - 16:01

Infowars’un haberine göre California’da sunulan SB 962 sayılı yasa tasarısı, eyalette satılan tüm cep telefonlarının, cihazın yasal sahibinde olmadığı zamanlarda, ana özellikleri çalıştırılamaz hale getirebilecek bir yazılım ya da donanım içermesini öngörüyor.

Yasa tasarısı bu teknolojiye sahip olmayan cep telefonlarının satışının yasaklanmasını öngörse de insanların satış sonrası bu özelliği devre dışı bırakmalarına izin veriyor.

Ars Technica isimli yayından Joe Mullin, kablosuz endüstri ticari gruplarının geçmişte bu tür yasa tasarılarına karşı çıktıklarına dikkat çekti.

‘Kill switch’ her ne kadar hırsızlık olaylarının önünün alınmasına yönelik bir uygulama olsa da bu teknolojinin, yetkililer tarafından suistimal edilebileceği yönünde endişeler de oluştu.

Yetkililerin bu teknolojiden, örneğin miting ya da polis şiddetinin yaşandığı bir yerde fotoğraf ve video çekimine sınırlama getirilmesi yönünde faydalanabilecekleri düşünülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler