Cem Uzan iki buçuk milyarlık yeni dava açtı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Yeni bir Cem Uzan vak’asıyla karşı karşıya olduklarını” belirterek, “Türkiye mutlaka bu kenelerinden kurtulacaktır” dedi.

Cem Uzan iki buçuk milyarlık yeni dava açtı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.04.2014 - 23:47

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TOBB Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) Meclisi Başkanı Yağız Eyüboğlu ve meclis üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, “yeni bir Cem Uzan vakasıyla karşı karşıya olduklarını” belirterek, elektrik şirketlerinin imtiyazının sona erdirilmesiyle alakalı Stockholm mahkemelerinde 2.5 milyar avroluk yeni bir dava açıldığını bildirdi.

Bugüne kadar 4 büyük dava açıldığını ve 10 yıla yakın süren davaların kazanıldığını anımsatan Yıldız özetle şunları kaydetti: “Bunlar yetmiyormuş gibi şimdi tekrar miktarı 2.5 milyar avroluk Stockholm mahkemelerinde yeni bir dava açılmış durumda. Türkiye mutlaka bu kenelerinden kurtulacaktır. Bununla alakalı uluslararası avukatlık firmalarıyla hizmet alımına gideceğiz. Benzer davaları emsal gösterip bu davanın kabul edilmemesiyle alakalı ilk girişimlerimiz olacak. Elimizde bu manada alınmış çok fazla uluslararası tahkim kararları var. Bütün bunları ibraz edeceğiz. Şu ana kadar Türkiye'nin neredeyse tamamını isteyen bir yapıyla karşı karşıyayız. Vatandaşımızın hakkı olan bir kuruşu vermeyiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler