Çankaya Köşkü'nde kritik gün

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün devlet günü çerçevesinde Çankaya Köşkü'nde önemli görüşmelerde bulunacak.

Çankaya Köşkü'nde kritik gün
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.01.2014 - 10:25

Cumhurbaşkanı Gül, bugün, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu resmi törenle karşılayacak.

Gül, Kıbrıs politikası çerçevesinde Eroğlu ile yapacağı görüşmelerin ardından devlet günü programına geçecek. Gül, saat 14.00'deMİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek. Gündem ise kritik. Cemaatle yaşanan son gerilim ve Paris'teki 3 PKK'lı cinayeti üzerinden MİT'e yöneltilen suçlamalar.

MİT AÇIKLAMA YAPMIŞTI

MİT, Paris'teki üç PKK'lı kadın cinayetiyle ilgili ortaya çıkan ses kayıtları konusunda şu açıklamayı yapmıştı:

"Son günlerde basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan bazı ses kayıtları ve belgeler aracılığı ile Teşkilatımızın Paris'te öldürülen PKK'lılar konusu ile ilişkilendirilmeye çalışıldığı görülmektedir. Söz konusu yayınların, Çözüm Süreci'nde aktif rol üstlenen Teşkilatımızı yıpratmaya ve bu süreçte görev alan personeli deşifre ederek görevlerini yapamaz hâle getirmeye yönelik bir operasyon olduğu değerlendirilmektedir. Sakine CANSIZ, Leyla ŞAYLEMEZ ve Fidan DOĞAN cinayetleriyle Teşkilatımızın kesinlikle bir ilgisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte söz konusu iddialar ile ilgili iç bünyemizde gerekli idari soruşturma başlatılmıştır.

Teşkilatımız 2937 sayılı yasa ile kendisine verilen görevi kanunlar çerçevesinde yerine getirmekte olup, bundan sonra da görevini bu çerçevede sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir."

DEMİRTAŞ: DERİN ŞÜPHELER VAR

Bu açıklamaya karşınBDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu konuda derin şüphelerinin olduğunu belirtmişti. Bugünkü görüşmede Fidan'ın Gül'e, bu konuda kapsamlı istihbarat sunumunda bulunması bekleniyor. Gül, saat 16.00'da ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek. Bu görüşmenin ana gündem maddesini paralel devlet iddiaları çerçevesinde yaşanan gelişmeler ile HSYK düzenlemesinin oluşturması bekleniyor. Akşam saatlerinde Türkiye Müteahhitler Birliği Yeni Genel Binası'nın Açılış Töreni ve Resepsiyona katılacak olan Gül, daha sonra İstanbul'a hareket edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler