Çanakkale Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda 2 tutuklama

Çanakkale Belediyesi'nde geçen ay yapılan operasyonun ardından dün gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Handan Özyayla, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı, iki kişi tutuklandı.

Çanakkale Belediyesi'ne düzenlenen operasyonda 2 tutuklama
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 28.06.2012 - 19:03

Alınan bilgiye göre, 15 Mayıs'ta yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda Su ve Kanalizasyon Müdürü Aynur Kıran'ın da aralarında bulunduğu 23 kişi tutuklanmış, 3 kişi kefalet ödeyerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Devam eden davanın ardından Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Handan Özyayla ile İsmail Kaplan ve Mustafa Özdemir, dün gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan Özyayla sabah saatlerinde adliyeye götürüldü.

Buradaki sorgusu tamamlanan Özyayla ve beraberindeki iki kişi üst mahkemeye sevk edildi.

''Kamu kurumunu zarara uğratmak'' iddiasıyla gözaltında bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Handan Özyayla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, İsmail Kaplan ve Mustafa Özdemir tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Özyayla adliye çıkışında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve belediye personeli tarafından alkışlanarak karşılandı.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 4 Nisan'da Çanakkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nde arama yapmış, savcılığın talebi doğrultusunda bazı evraklar ile bilgisayarlardan imaj almıştı. Operasyonun devamında 15 Mayıs'ta 89 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 63'ü serbest bırakılmış, 23 kişi ise ''İştirak halinde rüşvet almak ve vermek, kamu kurumunun bilişim sistemi aracı kılınarak dolandırıcılık ve belgede sahtecilik yapmak'' suçlarından tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler