Çalışanlar tatili unuttu

ABD'liler eskiye oranla çok daha fazla çalışıyor ve kendilerini tatilden mahrum hissediyor.

Çalışanlar tatili unuttu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 22.02.2014 - 09:52

Amerikalılar önceki dönemlere oranla çok daha uzun saatler boyunca ve hayatlarının büyük dönemlerini çalışarak geçiriyorlar.

Expedia'nın yapmış olduğu 2013 tatil ihtiyaci anketine göre ülkenin yüzde 60'ı kendini tatilden mahrum hissediyor. Ankete katılanların yüzde 67'si ise tatile çıktıklarında uzaktan e-maillerini düzenli olarak kontrol etmek durumunda kaldıklarını söylüyorlar.

30 senedir yapılan Expedia anketi 24 ülkedeki iş-hayat alışkanlıkları ilişkisini inceliyor ve Amerikalıların iş alışkanlıkları, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Organizasyonu verilerine göre işçilerin haftada ortalama 48 saatten fazla çalıştığı Asya ülkeleri ile benzerlik gösteriyor.

Expedia çalışması, Amerikalı patronların yüzde 76'sının tatili desteklediğine işaret etmesine karşın, çalışanlar her yılki 14 günlük tatillerinden ortalama sadece 10 gün kullanabildiler. Bu da 144 milyon çalışanın olduğu ülkede 500 milyondan fazla işgününün kullanılmadığı anlamına geliyor. Bununla birlikte, ankete katılanların yüzde 35'i ise iş nedeniyle sık sık tatillerini iptal etmek veya ertelemek durumunda kaldıklarını ifade ediyorlar.

Cnbc'de yayınlanan Anthony Volastro haberine göre, Amerika'da tatil yapmamanın motivasyona olumsuz etkisi, önlemek için bazı şirketler yeni bir fikri benimsediler. Buna göre şirketler, çalışmalarının sonuçlarından memnun oldukları sadece yüzde 1'lik kesimine, mesai dışı çalışma saatleri  için limitsiz para ödenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon