‘Bürokratımın otel keyfini araştıramam’
Sağlık Bakanlığı, bürokratlarının otel keyfini araştırmayı reddetti...
Sağlık Bakanlığı, Ankara Tabip Odası’nın (ATO) “bakanlığın üst düzey bürokratları tarafından kurulan derneklerin, halkın parasıyla oluşturulan hastanelerin döner sermayelerini kullanarak lüsk otellerde gerçekletişdiği kurultaylara” ilişkin sorduğu soruya “uğraştırma beni” yönünde bir yanıt verdi. Bakanlık ATO’nun “Bilgi edinme kanunu” çerçevesinde sorduğu, “Kurultaylara size bağlı kaç personel katıldı ve kaç tanesi döner sermayeden ücretlendirildi” sorularını, “ayrıca araştırma yapılması gerektiği” gerekçesiyle yanıtlamadı.
ATO, Cumhuriyet’in “Yurttaş parasıyla 5 yıldızlı dernek” başlığıyla kamuoyuna duyurdu haberi, “bilgi edinme kanunu” çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’na sordu. Haberde, Sağlık Bakanlığı müsteşarı dahil üst düzey bürokratların kurduğu derneklerin, sahil bölgelerindeki lüks otellerde kurultaylar düzenlemeleri ve bunlara katılım bedellerinin hastanelerin döner sermayelerinden karşılanması anlatılmıştı. Haberde, Sağlık Bakanlığı’nın logosunun kullanıldığı kurultaylarda bakanlığın, katılım sağlanması için hastanelere yazı gönderdiği, kurultaylara sponsorluk yapan firmaların arasında bakanlıktan ihale alan şirketlerin de bulunuduğu belirtilmişti.
ATO o dernekleri sordu
Haberin ardından ATO Sağlık Bakanlığı’na, kurucuları arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun’un da bulunduğu Sağlık Yönetimi ve Eğitim Derneği (SAYED) ile Türkiye Sağlık Turizmi Derneği’yle birlikte Bilim İnsanları Dayanışma Derneği, Sağlıklı Nesiller Derneği ve Evde Sağlık Hizmetleri Derneği’ne ilişkin bilgi istedi. ATO söz konusu derneklerle ilgili, “2006-2013 yılları arasında gerçekleştirdiği kurultay, kongre, sempozyun ve çalıştaylarda size bağlı kurumlarda görev yapan; toplam kaç personel bulunduğunun ve bu personelden döner sermayeden ücretlendirilerek katılanların sayısının, yazılı olarak odamıza iletilmesini talep ederiz” denildi.
Komik gerekçe: Özel çalışma gerektiriyor
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nde gelen yanıtta ise, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7. maddesi dayanak gösterilerek, “Ayrı ve özel bir çalışma, araşıtırma ve inceleme neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi olması nedeniyle bilgi verimemektedir” ifadeleri kullanıldı.
En Çok Okunan Haberler
- 'Tarihe not düşmek için geldim'
- Çok konuşulacak 'adaylık' açıklaması
- Fatih Altaylı ve İsmail Saymaz'a soruşturma
- Protesto eden yurttaşlara polis müdahalesi!
- Aydın Dağları'nda son yılların en verimli hasadı yapıldı
- Mahruki yine yandı
- AKP’li belediyeden bir ayda 33 konser
- A Milli Takım'ın Uluslar Ligi'ndeki rakibi belli oldu!
- Tıp fakültelerinde kadavra krizi
- Fakülteyi kâğıt üzerinde kurmuşlar!