'Bunların serveti Arap şeyhlerinde yok'

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, İslamiyet adına yola çıkanların referansının hırsızlık olduğunun altını çizerek, "İnsanın yüzlerce yazlığı, yüzlerce evi olur mu, insanın aç kalmayacak kadar parası olur, fakat bunların biriktirdiği servet Arap şeyhlerinde yok" diye konuştu.

'Bunların serveti Arap şeyhlerinde yok'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.03.2014 - 14:14

BDP başkanı Selahattin Demirtaş, İslamiyet adına yola çıkanların referansının hırsızlık olduğunun altını çizerek, “İnsanın yüzlerce yazlığı, yüzlerce evi olur mu, insanın aç kalmayacak kadar parası olur, fakat bunların biriktirdiği servet Arap şeyhlerinde yok. Petrol krallarının bu kadar serveti yok. Gitmişler hocalarından fetva almışlar. Bu nasıl Müslümanlıktır. Hocalara ‘Sen bu faizlerle ilgili fetva ver helal et’ diyorlar” diye konuştu.

Seçim kampanyası kapsamında Bitlis ve ilçelerinde vatandaşlarla buluşmaya devam eden Demirtaş, Güroymak’ta konuştu. Demirtaş, İslamiyet adına yola çıkanların referansının hırsızlık olduğunun altını çizerken, “AKP Türkiye’nin yüzde 50’sinden güç aldı. Türkiye’de barış, kardeşlik, inşa edilsin, özgürlükler olsun diye yüzde 50 destek verdi, ama aldıkları desteği götürüp kendi çıkarları için kullandılar. Halk sandığa giderken bunu iyi sorgulaması lazım. Birileri bavullarla para doldurmamışsa, Başbakan çıkıp bu paralar bize ait değil desin. Ayakkabı kutuları ile ilgili bir alakamız yok desin, o çelik kasalar benim bakanlarımın evinden çıkmadı desin. Başbakan çıkıp servetini açıklasın. Bunu yapamıyor montajdır diyor, komplodur diyor” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, AK Parti’lilerin sahip olduğu servete ilişkin de konuşurken şunları söyledi: “İnsanın yüzlerce yazlığı, yüzlerce evi olur mu, insanın aç kalmayacak kadar parası olur, fakat bunların biriktirdiği servet Arap şeyhlerinde yok. Petrol krallarının bu kadar serveti yok. En fakirini getirseniz, serveti, Bitlis’ten daha fazla. Bu nasıl Müslümanlıktır. Gitmişler hocalarından fetva almışlar. Hocalara ‘Sen bu faizlerle ilgili fetva ver helal et’ diyorlar. Hırsızlığın helali olur mu? Ne onun adı fetva olur, ne onun adı hoca olur, ne onun adı Başbakan olur. Bunun tek bir adı var o da hırsız oldukları.”

30 Mart yerel seçimlerinden BDP’nin Ardahan’dan Şanlıurfa’ya büyük bir zaferle çıkacağına savunan Demirtaş, “Ardahan’dan, Kars’tan Şanlıurfa’ya her yerde BDP’nin temiz anlayışı kazanacak. Biz gücümüzü halktan yana kullanacağız. Gücümüzü bugüne kadar hizmet için adalet için kullandık” şeklinde konuştu. Demirtaş, BDP’nin Bitlis’te de büyük zaferle çıkacağını da söyleyerek, “Bitlis’te BDP’li belediye olmayan tek bir belediye kalmayacak” diye kaydetti.

Güroymak’ta uyuşturucunun bilinçli olarak yayılmaya çalışıldığına öne süren Demirtaş, “Uyuşturucuyu yaymaya çalışan alçakları, şerefsizleri defedin. Çünkü burada gençleri bu şekilde teslim almaya çalışacaklar. STK’lerin desteği ile burada eğitimler geliştireceğiz, yolusuzluğa asla müsaade etmeyeceğiz. Hiç kimse asla ama asla bu yürüyüşü engelleyemeyecek” vurgusu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon