Bulgaristan - Türkiye sınırında yoğun kontrol

Bulgaristan yoğun kontrollere başlıyor. Lesovo ve Kapitan Andreevo'da araç kuyrukları 10 kilometreye yaklaşıyor.

Bulgaristan - Türkiye sınırında yoğun kontrol
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.02.2014 - 10:49

Bulgaristan'ın sınır kapılarında yoğun kontrollere başlayacağı belirtildi.

Bulgaristan'ın, AB talimatları doğrultusunda, bugünden itibaren hafta sonuna dek yoğun kontrol yapacağı açıklandı.

Kontrollerde, ülke otoyollarını kullanan TIR ve otobüslerin yolcu listeleri, sigorta belgeleri, yol ücretleri ve çalışma-dinlenme süreleriyle ilgili denetim yapılacak.

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki "transit geçiş belgesi" sorunu nedeniyle, Bulgar taşımacılık şirketlerin dün başlattığı eylem sonucu, iki ülke arasındaki sınır kapıları tüm yük geçişleri için kapalı durumda.

Lesovo ve Kapitan Andreevo'da, TIR kuyrukları 10 kilometreye yaklaşıyor

Bulgaristan'daki küçük ve orta ölçekli taşımacılık şirketlerinin başlattığı protestoya, bugün büyük ölçekli Bulgar şirketlerin de destek vermesi bekleniyor.

Taşımacıların oluşturduğu Grev Komitesi'nin Başkanı Atanas Boynaşev, Bulgaristan Ulusal Radyosu'na (BNR) yaptığı açıklamada, gecenin sakin geçtiğini, protestonun başından bu yana sadece ilaç taşıyan Danimarka plakalı bir aracın geçişine izin verildiğini söyledi.

Türkiye'den transit geçiş belgesi alamadıklarını iddia eden Bulgar taşımacılar, 21 Şubat'ta yapılması öngörülen ulaşım alanındaki bakanlar düzeyindeki toplantının daha erken bir tarihe çekilmesinde ısrar ediyor.

Kapıkule'nin karşısındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı ve Hamzebeyli'nin karşısındaki Lesovo Sınır Kapısı'ndan yük araçlarının geçişine izin vermeyen Bulgar şoförler, sınırda bekleyen araçlara Bulgaristan ve Türkiye ulaştırma bakanlıkları tarafından gerekli belgelerin verilmesini istedi.

Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı'nın açıklamasında, bu talebin Türk tarafına bildirildiği kaydedildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler