Bülent Arınç'tan 'dershane' açıklaması

AKP ile Gülen Cemaati arasındaki gerilimin sebeplerinden biri olan dershaneler konusunda hükümetten açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dershaneler ile ilgili düzenlemenin yakında Meclis'e geleceğini söyledi.

Bülent Arınç'tan 'dershane' açıklaması
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.01.2014 - 15:48

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilerin karşısına çıktı. Gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Arınç, AKP ile Gülen Cemaati arasında gerilime yol açan 'dershaneler düzenlemesi'ne ilişkin konuştu. Arınç, düzenlemenin yakında TBMM'ye geleceğini söyledi.

Arınç'ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

- Dün üzücü bir olay yaşandı. 26 Ocak İstanbul Esenyurt'ta MHP seçim irtibat bürosu açılışında seçim otobüsü taşlanmış sonra kavga çıkmış ve Cengiz Akyıldız adlı arkadaşımız vefat etmiştir. Olayla ilgili soruşturma ciddi bir şekilde devam ediyor. Karşıt görüşlü olanları önce taşlayarak sonra da silahlı saldırıyla bu olayı gerçekleştirdiğini biliyoruz.

- Milli Eğitim Bakanımız tarafından sunum yapıldı. Mili Eğitim personeli ve teşkilat yapısıyla ilgili olarak bazı kanun ve KHK’larda değişiklik yapılması öngörülmektedir. Bunun 3 maddesi dersanelerle ilgilidir. Bunların faaliyetlerinin 1 Eylül 2015’e kadar sürdürülmesi ön görülmektedir. Olumlu bulunarak imzaya açıldı. Yakın zamanda da TBMM’ye gönderileceğini düşünüyorum.

- Yeniden yargılama konusunda bir çalışma başlatılmıştı ancak tamamlanamadığını biliyorum. Türkiye'de yeniden yargılama yapılmasına ihtiyaç varsa bu konuda ne yapabilir Adalet Bakanımız, bu konuyu ortaya atanlarla bir çalışma yapacaktı ancak sonuçlanmış bir durum mevcut değil.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler