B.Ü.'de Müslümanlaş(tırıl)mışErmeniler Konferansı

Hrant Dink Vakfı'nın Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü ortaklığı ve Malatya HAYDer-Malatyalı Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliği ile düzenlediği Müslümanlaş(tırıl)mış Ermeniler Konferansı(2-4 Kasım), dün Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Salonu'nda başladı.

Yayınlanma: 03.11.2013 - 16:51
Abone Ol google-news
  Konferansın açılış konuşmalarını Hrant Dink Vakfı adına Hrant'ın eşi Rakel Dink, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu, Malatyahayder Başkanı Hosrof Köletavitoğlu, Hrant Dink Vakfı ve Sabancı Üniversitesi'nden Ayşe Gül Altınay yaptılar.
Rakel Dink, Ermeni sorununu “ölüm” üzerinden değil yaşayan somut insanlar üzerinden tartışmamızın gerekli olduğunu söyleyen Hrant Dink’in bugün ne kadar haklı olduğunun görüldüğünü belirterek; “Umarım bu yüzleşme korkularımız kaygılarımızı yenmemize ve gerçeği cesaretle kabul etmemize yardımcı olur. Bu toplantı ve sonuçları toplumu yeniden düşünmeye, öğrenmeye, hakikati aramaya ve bulmaya vesile olur”dedi.
Dink, suskunluğun büyüklüğüne vurgu yaparak, fısıltı ile söylenenleri bugün artık güçlü bir haykırışla seslendiren herkese teşekkür etti.
Ardından başlayan Sibel Asna’nın yönettiği açılış sohbetinde ise, Hrant Dink davasının en yakın takipçisi avukat Fethiye Çetin ve Nebahat Akkoç Ermeni kökleri nedeniyle suskunluğa nasıl tanık olduklarını anlatarak suskunluğun nedenlerini irdelediler.
Fethiye Çetin sadece Müslümanlaş(tırıl)mış Ermenilerin değil bütün toplumun yaralayan bir süreçten geçildiğini vurgulayarak, “İyileştirmek yerine yeni yaralar açmamalı . Bir an önce iyileştirmeliyiz. Nasıl iyileştirebiliriz? Bunu konuşmalıyız.” sözleriyle sohbeti noktaladı.
Hem 1915’e dair tarihsel araştırmalara, hem de güncel etnik/milli aidiyet, toplumsal cinsiyet, sorumluluk ve adalet tartışmalarına katkıda bulunmayı amaçlayan uluslararası konferans, Türkçe, Ermenice ve Fransızca eş zamanlı çeviriyle gerçekleşiyor. Bugün de panellerle devam eden konferans yarın "Din ve Kimlik" başlıklı Yuvarlak Masa ve Fethiye Çetin'in de katılacağı Ayşe Gül Altınay'ın yöneteceği "Torunlar" başlıklı Forum ile sona erecek. http://www.hrantdink.org'dan/ konferans süresince yapılacak canlı yayından da veriliyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler