‘Bu davada karar hâkimin cebinde!’

Lice Davası 7 Aralık'a ertelendi.

Yayınlanma: 06.07.2018 - 21:11
Abone Ol google-news

Aralarında Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanı Bahtiyar Aydın’ın da olduğu 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan Lice olaylarına ilişkin yargılama, reddi hâkim talebinin kabul edilmemesi üzerine ertelendi.

Katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin de sıkı takipçilerinden olduğu davada dün karar bekleniyordu. Ancak Lice mağdurlarının avukatlarıyla mahkeme heyeti arasında çıkan gerginlik sonucu yargılama 7 Aralık’a bırakıldı. Duruşmada mağdur avukatları savcılığın sanıkların beraatini talep eden mütalaasına karşı süre istedi.

Mahkeme talebi reddetti. Avukat Yunus Muratakan yargılama süresince hiçbir keşif istemlerinin karşılanmadığını, tanık taleplerinin reddedildiğini kaydederek “reddi hâkim” talebinde bulundu. Diğer avukatlar da mahkemenin “baskı altında” olduğunu vurgulayarak reddi hâkim istedi. Mahkeme başkanının, söz alan diğer avukatların da sözünü kesmesi üzerine Avukat Ahmet Özmen, yargılamadaki “aceleye” anlam veremediğini belirterek “Kararın cebinizde olduğunu düşünüyorum” dedi. Mahkeme ara vererek yaptığı değerlendirmede reddi hâkim talebini de reddetti. Avukatlar ret kararına da itiraz edince, duruşma, itirazın değerlendirilmesi için ertelendi. Duruşma sonrası adliye dışında yapılmakta olan açıklama sırasında, katılımcılarla açıklamayı yaptırmak istemeyen güvenlik güçleri arasında tartışma yaşandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler