'Bu da Tayyip Erdoğan'ın Erzurum demokrasisi'

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nı izlemek için Ankara'dan yola çıkan 60 üniversiteden 150 öğrenci kulüp ve topluluk başkanının bulunduğu otobüsler her adımda polis engeliyle karşılaştı.

'Bu da Tayyip Erdoğan'ın Erzurum demokrasisi'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 28.01.2011 - 23:08

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nı izlemek için 26 Ocak çarşamba günü Marmara ve Ege bölgesinden yola çıkarak Erzurum'a gitmek isteyen TGB'li (Türkiye Gençlik Birliği) öğrenciler Ankara’da buluştu.

İlk olarak Eskişehir’de GBT’leri (genel bilgi tarama) yapılan öğrencilerin kimliklerinin tek tek kontrol edildiği bildirildi. Daha sonra her 50-60 km’de bir durdurulduklarını belirten öğrencilerin, Ankara çıkışı Elmedağ, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ta da tek tek arandığı ve kimlik kontrolünden geçtiği ifade edildi.

Otobüslerin didik didik arandığını ve polis arabaları tarafından yakın takip altında tutulduğunu belirten öğrenciler soğuğa rağmen otobüslerden indirilerek 5 kez arandıklarını söyledi.

Her aramada keyfi olarak saatlerce bekletildiklerini iddia eden TGB’li öğrenciler "Her  seferinde uydurma  “gerekçeler” yaratıldı. Erzincan Emniyeti işi garantiye almış ve Erzincan 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nden karar çıkarttırmış. Öğrencilerin “hak arama bahanesiyle fedai türü eylem, suikast, rehin alma vb. sansasyonel eylemler” yapabileceği gibi gerekçeler gösterilerek emniyete her türlü arama izin verilmiş. Bu da Tayyip Erdoğan’ın Erzurum demokrasisi" açıklamasını yaptı.

İşte o arama kararı ve belgesi:

TC Erzincan İl Emniyet Müdürlülüğünün 26.01.2011 tarih B. 0.1. EGM 4. 24.00. 13694 sayılı yazıları ile 18.12.2010 Cumartesi günü saat 12.25'te Erzincan-Erzurum Karayolu üzerinde bulunan Fırat 2 Köprüsü'nün giriş kısmında yaklaşık 40 kg el yapımı patlayıcı madde tespit edilerek, güvenlik görevlilerince etkisiz haler getirildiğini, hak aramak bahaneleriyle fedai türü eylem, suikast, sabotaj, baskın, rehin alma vb. biçimlerde sansasyonel eylemlere tevessül edebileceği değerlendirildiğini, 27 Ocak-7 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum ilinde, "2011 Dünya Kış Oyunları" organizasyonunun düzenlenecek olması, Erzincan ilinin, Erzurum iline giden anayol güzergahında bulunması ve sporcu kafilelerinin geçişlerinin başlamış olması nedeniyle vatandaşların huzur ve güvenliğinin devam ettirebilmesinin, kamu düzeninin sağlanması ve terör örgütleri tarafından yapılması muhtemel sansasyonel eylemlere karşı gerekli tedbirlerin alınması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayıcı, madde veya eşyanın tespiti amacıyla ilimiz genelinde şehir giriş ve çıkışlarında, umuma açık yerlerde, şahıslar ve araçlar üzerinde 26 Ocak-08 Şubat 2011 tarihleri arasında uygulama yapılabilmesi için gerekli arama izninin verilmesi talep edilmiştir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler