Brecht’in ünlü eseri “Arturo Ui”

Brecht’in savaş döneminde yazdığı anti-faşist bir oyun olan “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı”nda Hitler'in iktidara yürüyüş öyküsü ile ünlü Chicago'lu gangster Al Capone'un öyküsü örtüşüyor.

Brecht’in ünlü eseri “Arturo Ui”
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.01.2014 - 02:52

Oyunda, günübirlik çıkarlar adına iktidar ve sermaye sahiplerinin yasaları çiğneyerek işbirliği yaptığında; ülke siyasetinin, toplumsal düzenin onarılmaz ve geri dönülemez bir baskı rejimine dönüşebileceği gerçeği gözler önüne seriliyor. Arturo Ui kim?
 
Arturo Ui oyunu, 28 Ocak 2014, Salı akşamı saat 20:30’da Moda Sahnesi’nde, 30 Ocak 2014, Perşembe akşamı saat 20:30’da ise Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde izlenebilir.
 
Epik Tiyatro’nun özüne uygun, çağdaş bir yorumla Ümit Aydoğdu tarafından sahneye konan ve tiyatromuzun usta yönetmeni Yücel Erten’in Türkçe’ye kazandırdığı “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı”nda; dinamik oyunculukları, yüksek beraberlikleriyle tüm oyuncular; Aşkın Şenol, Ayça Koyunoğlu, Berk Yaygın, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ ve Neslihan Arslan büyük alkış alıyor.
 
Oyuncuların yaklaşık otuz altı farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde oynadığı “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı”nda, müzikler de yine oyuncular tarafından, akapella (insan sesiyle) olarak yapılıyor. Oyunun müzik direktörü Oktay Köseoğlu, ışık tasarımında Yüksel Aymaz, oyuncuların işini kolaylaştıran, fonksiyonel olduğu kadar rejiyi tamamlayan dekor ve kostüm tasarımında ise Barış Dinçel başarıya büyük katkıda bulunuyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler