'Boynunda akrep var demek suç ise suçluyum'

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, kendisini AKP’den istifaya götüren süreci bir de sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden anlattı.

'Boynunda akrep var demek suç ise suçluyum'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.02.2014 - 14:55

MİT yasasından itibaren çözüm süreci, Mısır politikası, Suriye politikası, Gezi süreci, Sayıştay’ın yetkileri konusunda açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan İdris Bal, “Tüm bu açıklamalarımı partinin yararına olsun diye yaptım. Nitekim haklılığım süreçte daha net ortaya çıkmaktadır” dedi.

Bal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bazı arkadaşlar anlamak istemeseler de gelen bazı soruları cevaplamak zorundayım” derken, AKP’den istifasıyla birlikte kendisine yönelik atarak devan ettirilen eleştirilere yanıt verdi.

Kendisinin 2,5 yıllık vekil olduğunun altını çizen Bal, “Bazılarının dediği gibi 11 yıldır partide değildim 11 yıldır vekil de değildim. İlk günden bu yana gördüğüm yanlışları ifade ettim ve bazı uyarılarda bulundum. Bir arkadaşına boynunda akrep var demek suç ise suçluyum. İstifa sürecim sadece dershane konusundan dolayı olmamıştır. Mit yasasından bu yana birçok konuda eleştirilerim oldu. Çözüm süreci, Mısır politikası, Suriye politikası, Gezi süreci, Sayıştay’ın yetkileri konusunda açıklamalarım medyaya yansıdı. Tüm bu açıklamalarımı partinin yararına olsun diye yaptım. Nitekim haklılığım süreçte daha net ortaya çıkmaktadır” dedi.

Açıklamalarına ilişkin “Google’da birazcık araştırma yapıldığında birçok bilgiye ulaşılabileceğini” vurgulayan İdris Bal, kendisini istifaya götüren açıklamalarına dair basına yansıyan haberleri de takipçileriyle paylaştı. Bal, şöyle dedi:

“Çözüm süreci daha ilk başladığı günlerde kaygılarımı ifade ettim. Gezi olaylarında daha demokrat durulması gerektiğini ifade ettim. Dış politikada Mısır ve Suriye politikalarında yanlışlıkları ifade ettim. Suriye konusunda açıklamalar yaptım. Başta da dediğim gibi bu açıklamalarım tamamen partinin ve ülkenin yararına açıklamalar ve çalışmalardı.

Kızlı erkekli evler konusunda insanların özel yaşam alanlarına müdahale edilmemesini ifade ettim. Bunun ülke imajına zararlarına değindim. Son olarak dershanelerin emirle kapatılamayacağını, liberal ekonomilerde bunun olamayacağını ifade ettim.

Bu açıklamalarımdan dolayı en ağır şekilde tedbirli ihrac sistemi ile disipline sevk edildim. Ben de özür bekledim ve özür gelmeyince istifa ettim. Açıklamalarım ve haklılığım gün geçtikçe ortaya çıkmaya devam etmektedir. Şimdi konuyu insanların vicdanına havale ediyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler