Borusan Quartet Bilkent'te

Borusan Quartet 2013-14 sezonunda Bilkent'te Beethoven'in en önemli kuartetlerini seslendireceği bir dizi konser verecek. Beethoven Serisi'nin ilki 4 Kasım Pazartesi günü.

Yayınlanma: 03.11.2013 - 09:29
Abone Ol google-news

Ülkemizin seçkin oda müziği topluluklarından Borusan Quartet kurulduğu 2005 yılından beri gerçekleştirdiği etkinliklerle sanat yaşamımızın önemli bir parçası oldu. Topluluk Esen Kıvrak (keman), Olgu Kızılay (keman), Efdal Altun (viyola) ve Çağ Erçağ'dan (viyolonsel) oluşuyor.

Borusan Quartet Beethoven Serisi'nin ilk konserinde bestecinin geç dönem yaylı çalgılar dörtlülerinden "No.12, Op.127, Mi bemol majör" ve "Serioso-Ciddi" başlıklı "No.11, Op.95, Fa minör" ile ilk kuarteti "No.1, Op.18"i seslendirecek.

2005 yılında Prof. Gürer Aykal öncülüğünde kurulan Borusan Quartet, Alban Berg Quartet, Julliard Quartet, Gürer Aykal, Joshua Epstein ve Maxim Vengerov gibi kişi ve toplulukların ustalık sınıfı çalışmalarına katıldı. İsviçre’deki Maggini Vakfı’nın beğenisini kazanıp, Borusan Kültür Sanat ile yapılan işbirliği sonucu A. Stradivarius (1714 “Adam”), N. Amati (1662), A. Testore (1725) ve Petrus Guarneri (1740) gibi özel enstrümanlarla müzik yapma şansına sahip oldular.

 

Oda müziği partnerleri arasında Fazıl Say, İdil Biret, Itamar Golan, Valentin Erben, Gülsin Onay, Hüseyin Sermet, Ruşen Güneş, Reto Bieri, Toros Can, Ferhan ve Ferzan Önder, Muhiddin Dürrüoğlu gibi çok değerli müzisyenler bulunan Borusan Quartet, Türk bestecilerin önemli bir yer aldığı, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuvara sahip.

Borusan Quartet 2013–14 sezonunda Süreyya Operası’ndaki konserlerinde Beethoven’in Yaylı Çalgılar Dörtlülerini seslendirecek ve Borusan Kültür Sanat’ın düzenlediği Beethoven Festivali kapsamında Zeynep Tanbay’ın yine Beethoven’in dörtlüleri üzerine gerçekleştirdiği yeni koreografisinin dünya prömiyerinde dansın müziklerini seslendirecek.

4 Kasım Pazartesi günü Bilkent Konser Salonu'nda saat 20.00’de başlayacak konserin biletleri; www.mybilet.com adresinden temin edilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler