Boğaz'da şölen vardı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 28’incisi düzenlenen ‘Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’ Boğaz’da yine renkli görüntüler yarattı.

Yayınlanma: 25.07.2016 - 05:42
Abone Ol google-news

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 28’incisi düzenlenen ‘Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’ kıyasıya mücadelelere sahne oldu. 1989 yılında 4 kadın, 64 erkek sporcuyla başlayan serüven, bu yıl 49 ülkeden 1541 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Güneşli havada, sporcuların aktardığına göre sakin akıntılı bir denizde gerçekleşen 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı deyim yerindeyse festival alanına çevrildi. Binlerce sporseverin seyirci olarak yerini aldığı parkta birçok etkinlik düzenlenirken, yapılan müzik yayınlarıyla dünyanın dört bir yanından gelen sporseverler keyifli anlar yaşadı.

Zafer Ömer Tara’nın

12 farklı kategoride düzenlenen, 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda sudan ilk çıkan isim 47 dakika 39 saniye süre ile Ömer Tara oldu. Genel klasmanda ikinciliği Bulgar sporcu Dimitar Videnov 49 dakika 57 saniye ile elde ederken, podyumun üçüncü basamağında 50 dakika 10 saniye ile Arda Kip yer aldı.

Kadınlarda ise birinciliği 52 dakika 38 saniye ile Nilay Erkal kazandı. Geçen sene katıldığı yarışta da birinci olan 17 yaşındaki sporcu, iki sene üst üste podyumun en üst basamağında yerini almayı başardı. İkinci sırada ise 53 dakika 33 saniye ile Deniz Güngöroğlu yer alırken, üçüncü 53 dakika 34 saniye ile Ekinsu Tezel oldu. Engelliler kategorisinde birinciliği Uğurcan Özer 54 dakika 31 saniyeyle kazandı. İkinci 1 saat 39 saniyeyle Necmi Kaan Çavuş, üçüncü ise 1 saat 41 saniye ile Zeki Yiğit Selçuk oldu.

Büyük ilgi ve geniş katılım

Asya’dan Avrupa’ya 6,5 km’lik parkurda yapılan geleneksel yarış Kanlıca’dan başladı, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son buldu. Yarışa 1541 sporcu katıldı. 217’si Türk olmak üzere 363 kadın yüzücü, 866’sı Türk olmak üzere 1178 erkek yüzücünün Boğaz’da yaşadığı bu eşsiz deneyimde, Türk sporcuların ardından en çok katılım 277 sporcu ile Rusya’dan gerçekleşti. Rus sporcuları 133 isim ile Ukrayna, 108 yüzücü ile Birleşik Krallık takip etti. Yarışın bu seneki onur konuğu olan Avustralyalı yüzücü Shelley Taylor-Smith de 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda yer aldı. Yarış sonunda erkeklerde dereceye girenlere madalya ve kupaları TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ve Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim tarafından verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler