Bisiklet Yol Yarışları Aydın'da başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 2014 yılı faaliyet programında yer alan "Bisiklet Aydın Yol Yarışları" başladı.

Bisiklet Yol Yarışları Aydın'da başladı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.03.2014 - 13:25

Üç gün sürecek yarışların ilk gününde büyükler kategorisinde 14 kulüpten 51 sporcu start aldı, yarışlar gençler kategorisiyle devam etti.

Aydın Göz Hastanesi önünde başlayan 112 kilometrelik kulvarlı yarış, büyükler kategorisinde Çine Adnan Menderes Barajı Seyir Tepesi'nden dönülüp yine hastane önünde son buldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Aydın'da 21 yıl aradan sonra ilk kez yol yarışları düzenlendiği için mutlu olduklarını belirterek "Bu bisiklet yarışları Aydın'da federasyon düzeyinde yapılmıyordu. Sadece Cumhurbaşkanlığı adı altında yapılıyordu. Bu yarışları yapmış olduğumuz faaliyetlerin içine soktuk. 20 ilden katılan yaklaşık 250 sporcu var. Bunları Aydın'da ağırlamaktan ve görmekten mutluyuz. Aydın'da her yıl artarak yapılmasını istiyorum. Bu yarışların Aydın'a alınmasında emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Kazasız bir yarış geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Kentte ilk kez Okullar Arası Yüzme Yarışması'nı Adnan Menderes Üniversitesi Spor Merkezi havuzlarında yaptıklarını anımsatan Akın, "İnşallah kendi havuzumuzda sadece okullar arası değil, federasyon ve uluslararası düzeyde yapmak arzusundayız" dedi.