Bir telefonla RedHack üyesi sayıldı!

RedHack yöneticiliğiyle suçlanan Kulaçoğlu’nun arkadaşı, aralarındaki telefon konuşmaları sebebiyle “RedHack üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla gözaltına alınıp sorgulandı.

Bir telefonla RedHack üyesi sayıldı!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.02.2014 - 17:24

RedHack soruşturması kapsamında iki hafta tutuklu kalan Taylan Kulaçoğlu’nun arkadaşı Mehmet Kılınç, Kulaçoğlu’yla Ağustos ayında yaptığı konuşma nedeniyle dün gözaltına alındı.

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre, Kılınç “Terör örgütü propagandası ve RedHack üyeliği” ile suçlandı. Kılınç bugün, Terörle Mücadele Kanunu 10. maddeyle yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi.

Ne demek istedin?

Kılınç’ın suçlanmasının sebebi, telefon konuşmasında arkadaşı Kulaçoğlu’na “Sana birini tanıştıracağım” demiş olması.

Savcı Hüseyin Aksoy Kılınç’a, “Ne demek istediğini” sordu.

Mehmet Kılınç da şu cevabı verdi: “Taylan benim 15 yıllık arkadaşım. Fransa’da yaşıyorum, Taylan’la görüşme yaptığım tarihte kendisi Türkiye’deydi. Ben de Türkiye’ye gelince arkadaşımı aradım. Tiyatrocu olan eniştem Taylan’la tanışmak istiyordu, bu konuşmamızda da ikisini tanıştırmaktan bahsettim. Konuşmamız, iki yakın arkadaşın konuşması. Bunun herhangi bir suçla ya da örgütle ilgisi yok.”

Savcı Aksoy, ifadenin ardından Kılınç’ın serbest bırakılmasına karar verdi.

Ne olmuştu?

Taylan Kulaçoğlu Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nin 22 Kasım’da yaptığı operasyonda 13 kişiyle birlikte gözaltına alındı. Dokuz kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken beş kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen beş kişi de mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Kulaçoğlu savcılığın itirazı üzerine 29 Kasım’da ikinci kez gözaltına alınarak tutuklandı. Önce Metris, sonra da Sincan Cezaevi’ne sevk edildi. İki hafta sonra da bu kez avukatlarının itirazı kabul edildi ve 12 Aralık 2013’te serbest kaldı.

Kulaçoğlu RedHack yöneticilerinden “Manyak” rumuzlu kişi olmakla suçlanıyor. RedHack’in de “terör örgütü” olduğu iddia ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler