BBC'den Erdoğan'a yanıt

Hemen her konuşmasında yaşanan sorunlardan ulusal ve uluslararası basını sorumlu tutarak hedefe koyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a İngiliz yayın kuruluşu BBC’den tepki ve yanıt geldi.

BBC'den Erdoğan'a yanıt
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 20.05.2014 - 18:34

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Soma'da 301 işçinin öldüğü maden kazasının ardından hükümeti eleştiren madenci yakınlarının görüldüğü BBC Türkçe haberini savunarak haber ile ilgili Türkiye'deki bazı medya organlarında yer alan "iddialar"a yanıt verdi. BBC, "Bu görüntüler hakkında dile getirilen iddiaları kesinlikle reddediyoruz" dedi.

BBC tarafından yapılan açıklama şöyle: "Bu görüntüler hakkında dile getirilen iddiaları kesinlikle reddediyoruz. Bu, BBC Türkçe muhabirinin kamusal alanda görüşlerini ifade eden iki madenci eşini kaydettiği gerçek bir video görüntüsüdür. Muhabir, kadınların kim olduklarını kontrol etmiştir. Hiç kimseye hiç bir aşamada bir ödeme yapılmamıştır ve kadınlar kendi şahsi görüşlerini ifade etmektedirler. BBC, yayınlarında hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik ile de konuşmuştur. BBC, bir haberi bütün yönleriyle işlemeyi şiar edinmiş bağımsız ve tarafsız bir yayın kuruluşudur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler