Başsavcıdan, savcıya 'yalancı' suçlaması!

Türkiye akşam saatlerinde peş peşe gelen üç açıklamayı konuşuyor.

Başsavcıdan, savcıya 'yalancı' suçlaması!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 26.12.2013 - 16:56

Tarihi rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile tutuklamalarının ardından varlığı ortaya çıkan 2'nci soruşturmayı yürüten Savcı Muammer Akkaş akşam saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde Türkiye'nin gündemine oturacak bomba gibi bir açıklama yayınladı. Savcı Akkaş, gazetecilere dağıttığı basın açıklamasında, "Kolluk üzerinden yargıya açıkça baskı yapılmış ve mahkeme kararlarının uygulanması önlenmiştir. Mahkeme kararlarını uygulamayarak sıralı amirler suç işlemiştir. Şüphelilerin önlem alması, kaçması ve delil karartmasına imkan verilmiştir" ifadelerini kullandı.

SAVCI KONUŞTU, BAŞSAVCI KAMERALAR KARŞISINA GEÇTİ: KAĞIT PARÇASI!

Gündemi sarsan bu açıklamanın hemen ardından ajanslar İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'nın bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Alışılmışa gelmişin dışında kameralar karşısına geçen Çolakkadı, sözlerine çok sert bir ifade ile başladı: Sizlere bir kağıt dağıtıldı bir savcımız tarafından. Yalan yanlış bilgiler verildi. İşin esasını ve doğrusunu anlatmak mecburiyetinde kaldım!

Çolakkadı açıklamasında, "Soruşturmaları başsavcılar başlatır. Ya da Cumhuriyet savcıları yapar. Başsavcılığımız 200 kadar savcıyı bünyesinde bulunduruyor. Bu 200 savcı rast gele soruşturma başlatamaz. Bir iş bölümü içerisinde çalışıyoruz. Çalışma talimatımız var, yıllardan beri yürürlükte. Son çalışma talimatımız 1 Ekim 2012, bir buçuk sene önce basılmıştır. Dün açıkladığımız gibi, Cumhuriyet Savcıları önemli olayları derhal ve en kısa sürede hatta faksla, başsavcıvekiline bildirir o da başsavcıyı bilgilendirir. Her önüne gelen kendiliğinden bir şey yaparsa kaos olur. 2 yıldır hiçbir bilgi verilmeden yürütülen soruşturmalar var" ifadelerini kullandı.

    BAŞSAVCI'DAN  'KAĞIT PARÇASI' AÇIKLAMASI



BAŞSAVCI'NIN ARDINDAN HSYK'DAN AÇIKLAMA GELDİ!

Başsavcı Çolakkadı'nın Savcı Akkaya için söylediği şoke eden sözler biter bitmez açıklama trafiğine HSYK da eklendi. HSKY yaptığı açıklamada, AKP tarafından apar topar değiştirilen  Adli Kolluk Yönetmeliği'nin kuvvetler ayrılığı ilkeleri ile Anayasanın ve Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili hükümlerine açıkça aykırı olduğunu bildirdi.

"Hâkim ve savcıların yasalara aykırı davranışta bulunduğunu veya sıfat ve  görevlerine uygun davranmadığını düşünen herkesin HSYK’ya şikâyette bulunması  mümkündür. Görev sınırlarını aşan veya suç teşkil eden eylemlerde bulunan hâkim ve savcı  varsa o hâkim ve savcılarla ilgili bugüne kadar gereğine tevessül edildiği gibi bundan sonra da edileceği izahtan varestedir" ifadelerine yer verilen HSYK açıklamasında, 2802 sayılı kanunun disiplin maddeleri gereğince işlem yapılacağının açık olduğu ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon