Başkanı patatese benzeten adam tutuklandı

Zambiya Devlet Başkanı'nın patatese benzeten muhalif politikacı Frank Bwalya polis tarafından tutuklandı ve daha sonra hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

Başkanı patatese benzeten adam tutuklandı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.01.2014 - 17:44

Zambiya polisi muhalif politikacıyı Devlet Başkanı'nı patates ile karşılaştırdığı gerekesiyle tutuklayıp hakaretten dava açtı. Daha İyi Zambiya İçin Birlik'in lideri Frank Bwalya bir radyoda katıldığı canlı yayın boyunca Devlet Başkanı Michael Sata'yı kastederek "Chumbu Mushololwa" dedi. Bu terim bükülmüş ve tavsiyelere kulak asmayan birileri için kullanılan tatlı patates sözüne gönderme yapıyor.

Birlik Genel Sekreteri Eric Chanda AFP'ye yaptığı açıklamada "Polis tutuklamaya ve devlet başkanına hakaret ettiği gereksesiyle dava açmaya karar verdi" dedi.

Muhalif lider Bwalya eğer suçlu bulunursa beş yıla kadar hapis cezası alabilecek. Eski bir Katolik rahip olan ve muhalefetteyken Sata'yı destekleyen Bwalya, daha sonra Zambiya lideri ile ters düşerek muhalif oldu. Eylül ayında Çokpartili Demokrasi Hareketi'nde Nevers Sekwila Mumba polis tarafından Sata'ya yalancı dediği gerekçesiyle sorgulandı.

Eski Devlet Başkanı Rupiah Banda çok sayıda yolsuzluk suçlaması nedeniyle mahkemeye gitti. Birlik Genel Sekreteri Chanda yaptığı açıklamada "Devlet Başkanı Sata, eski Devlet Başkanı Banda ve Mwanawasa'yı karalayan tüm radyo istasyonlarındaki aynı ihtiyar adam gibi ve kimse onu tutuklamıyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon