Barış Derneği: Uçak düşürmek AKP'nin seçim çalışması

Barış Derneği, AKP'nin dünkü uçak düşürme provokasyonu hakkında bir açıklamaya yayımlayarak, bu olayın AKP'nin son "savaş suçu" olmasını diledi. Barış Derneği, AKP'den kurtulmak için TSK'ya umut bağlayanların da ordunun durumunu artık anlamaları gerektiğini söyledi.

Barış Derneği: Uçak düşürmek AKP'nin seçim çalışması
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 24.03.2014 - 11:29

Barış Derneği tarafından yapılan "Suriye uçağı ya da bataklıkta boğulma örneği" başlıklı açıklama şöyle:
"Dün bir Suriye uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin AKP hükümeti tarafından işlenen son savaş suçu olmasını diliyoruz.

Durum herhangi bir tereddüte yer bırakmayacak kadar açık. Son saati çoktan gelip gitmiş olan Tayyip Erdoğan can havliyle yaptığı saldırılara bir yenisini ekledi.

Yoksa, Suriye'nin hava sahasını ihlal ettiği yalandır. Angajman kuralları denen ucube AKP'nin yakın geçmişte çizdiği bir provokasyon rotasıdır. Suriye uçağının Türkiye'yi tehdit ettiğine ilişkin tek bir veri yoktur. Öte yandan geçmişte bir çok örnekte yaşanandan farklı olarak AKP'yi kimsenin arkadan ittiği de yoktur. AKP emperyalist cephede de yalnızdır.

Erdoğan iktidarını korumak için kendini yırtmaktadır ve bu doğrultuda savaşı gündemine almıştır. Uçak düşürmek bir seçim çalışmasıdır! AKP diktatörlüğünden kurtulmak için TSK'ya umut bağlayabilenler, TSK'nın bu durumunu anlamalıdırlar.

Erdoğan bataklıktan koşarak çıkmayı denemektedir. Sonuç bellidir...

Çare halkımızda. Türkiye halkı ezici çoğunluğuyla Suriye konusunda savaş kışkırtıcılığına pabuç bırakmadı. Provokasyon yolunda ilerlemeye devam eden Erdoğan çok ağır biçimde hesap verecek. Video, tape korkusu yaklaşan hesap gününün yanında solda sıfır kalır!"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon