Bank Asya'ya yeni ortak

Türkiye'de katılım bankacılığının önemli unsurlarından Bank Asya'nın, Katar'ın en büyük İslami bankası olan Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık amacıyla görüşmelere başlandığı açıklandı.

Bank Asya'ya yeni ortak
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.03.2014 - 18:39

Bank Asya’nın orta ve uzun vadeli büyüme hedeflerini gerçekleştirmek, reel sektöre, ülke ve bölge ekonomisine verdiği finansman desteğini artırmak amacıyla, Katar’ın en büyük İslami bankası olan Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık amacıyla görüşmelere başladığı açıklandı. Açıklamada, görüşmelerin QIB’nin Bank Asya’da stratejik ortak olması amacıyla yapıldı ve yasal izinlerin alınmasıyla birlikte kısa sürede neticelendirileceği belirtildi.

1996 yılında kurulan, 2006 yılında hisseleri halka arz edilen Bank Asya, 2013 yıl sonu itibariyle 900 milyon TL ödenmiş sermaye, 2,5 milyar TL özkaynak, 29 milyar TL aktif toplamı, 21 milyar TL nakdi kredi, 19 milyar TL toplanan fonları, 181 milyon TL net karı ile aktif büyüklüğü sıralamasında Türkiye’nin 13. büyük bankası.

Banka; Işık Sigorta, Tuna GYO, Asya Yatırım, Asya Girişim gibi finansal iştiraklerle, 281 şube, yaklaşık 1000 ATM, 1000 yurtdışı muhabir banka ve 4,2 milyon müşteriye sahip.

1982 yılında Katar’ın ilk İslami finans kurumu olarak faaliyete başlayan QIB ise ülkesinin İslami bankacılık sektöründe % 35, toplam bankacılık sektöründe ise % 9’luk paya sahip. Katar’ın yanı sıra Lübnan, İngiltere, Sudan ve Malezya’da da bankacılık faaliyeti gösteren QIB, Fitch ve Standards&Poor’s tarafından A / A- derecelendirme notlarına sahip.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon