Balık yüzgeçleri insan eline nasıl dönüştü

Avustralya’daki Flinders Üniversitesi’nden ve Kanada’daki Rimouski Quebec Üniversitesi’nden paleontologların oluşturduğu araştırma ekibi, balıklardan dört ayaklılar geçişteki eksik halka bulandıklarını iddia ettiler.

Yayınlanma: 05.05.2020 - 02:00
Balık yüzgeçleri insan eline nasıl dönüştü
Abone Ol google-news

Nature dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, 1.57 metrelik balık fosilinin bulunmasıyla, Geç Devoniyen Dönem’de (388-374 milyon yıl önce) yaşamış balıklara ait bütün bir kol (pektoral yüzgeç) iskeleti ilk kez elde edilmiş oldu. Yapılan bilgisayarlı tomografi taramaları yüzgeç iskeletinin kol, ön kol, dirsek, bilek ve parmakları oluşturan yapılara sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Tetrapod (dört uzuvlu) benzeri Elpistostege adı verilen balık türüne ait bu fosili keşfeden araştırmacılar, bir yüzgeç içinde parmak yapılarının ilk kez görüldüğünü ve söz konusu yapılarının çoğu hayvanın parmak kemiklerine benzer olduğunu ifade etti. Bu bulgu, parmaklarımızın kökenini balıklara kadar götürüyor; omurgalıların el yapısının balıklar karaya çıkmadan önce gelişmeye başladığına işaret ediyor.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

https://phys.org/news/2020-03-ancient-fish-fossil-reveals-evolutionary.html


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler