Balçiçek İlter özür diledi!

Kabataş'taki türbanlı kadına saldırı iddiası ile ilgili olarak o günlerde "Şiddet gördüğüne ikna oldum" şeklinde bir yazı yazan Balçiçek İlter'den özür yazısı geldi.

Balçiçek İlter özür diledi!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.02.2014 - 09:51

Gezi Parkı direnişi sırasında Kabataş'ta yaşandığı iddia edilen 'türbanlı kadına saldırı ve taciz' olayı ile ilgili ortaya çıkan görüntüler, o dönemde bu olay ile ilgili yazı ve haber yayınlayan gazetecilerin zor durumda kalmasına neden oldu. Bu isimlerde birisi de Balçiçek İlter'di. İlter bugün gazetesindeki köşesinde konuya ilişkin bir özür yazısı yayımladı.

Türbanlıya gerçekte kim saldırmıştı? İşte yanıtı!

Sosyal medya 'Kabataş team'i konuşuyor!

'Kabataş' için kim ne demişti?


İşte İlter'in özür yazısından bir bölüm:

"Öncelikle şunu söyleyeyim; kimseden gazetecilik dersi alacak değilim. Oturduğu yerden sallayanlara, tehdit edenlere pabuç bırakmam, hiçbir zaman da bırakmadım. İşin içine kadınlığımı, çocuklarımı sokan terbiyesizleri ise Allah’a havale ediyorum.

Eğer bu görüntüler bundan ibaretse… Büyük bir yanlışa düşmüşüm demektir… Ama avukatının açıklamasından anlıyorum ki, söylediklerinin arkasında. Suç duyurusunda ne söylüyorsa o…

23 yıllık gazeteciliğimde birçok yanlışa imza atmışımdır. Yanlış yapmamak mümkün değil. Ama okuyucuma da, işleyicime de “yalan söylemedim”. Ne gördüysem, ne duyduysam, ne biliyorsam onu yazdım.

Ben kendi adıma bir genç kadının hezeyanlarını sizlerle paylaştığım için özür dilerim."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler