Balbay'dan ilk halay

Gazetemiz yazarı ve CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Sincan Cezaevi’nden tahliye olduktan sonra ilk halayını Antalya’da dostlarıyla birlikte çekti.

Balbay'dan ilk halay
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 22.12.2013 - 18:50

CHP İzmir Milletvekili ve gazetemiz yazarı Mustafa Balbay, Antalya’da her yıl yılbaşı öncesi geleneksel olarak düzenlenen “Dostlar Buluşması”na konuk oldu. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız’la birlikte etkinliğe katılan Balbay halay çekti.

Gazeteci-Yazar-Ressam Fikret Otyam, sanatçı Edip Akbayram ve Piyano Festivali Koordinatörü Kadir Dursun’un doğum günleri de buluşmada kutlandı. Adıyamanlı Harfane Grubu’nun türkü ve bozlakları geceye renk kattı. Türk Halk Müziği Sanatçısı Sümer Ezgü’nün türkülerle eşlik ettiği gecede Balbay, “Fikret Otyam ve Edip Akbayram’ın doğum günlerinde bulunmak güzeldi. Hemşerim Sümer Ezgü’nün ‘Anadoludan Geldik’ türküsü beni hep heyecanlandırmıştı. Onlar bizim dışarıdaki sesimizdi. Onlarla aynı çağda aynı iklimi aynı havayı solumak benim için büyük bir özgürlük. Çok güzel bir akşamdı. Adıyaman havalarına doyduk, Ege havalarıyla çoştuk, Ezgü’nün yörük türküleri beni ayrıca mutlu etti. İşte Anadolu, İşte Türkiye bu” dedi. Etkinliğe aralarında gazeteciler, akademisyenler, işadamı ve siyasetçilerin bulunduğu davetli topluluğu katıldı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon