Balbay, Kılıçdaroğlu ile buluştu (10.12.2013)

Gazetemiz yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay özgürlüğüne kavuştu. Çoçuklarını okullarına bırakan Balbay 'dün akşam elim soğuk demir yerine sevdiğime değdi' dedi. Cumhuriyet Gazetesi'ne uğrayan Balbay hasret giderdikten sonra Meclis'e geçti.

Balbay, Kılıçdaroğlu ile buluştu (10.12.2013)
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.12.2013 - 10:01

Esaretten kurtulan Mustafa Balbay, Sincan Cezaevi'nden çıktığında ilk halka yemin etti bugünse Meclis'te milletvekili yeminini edecek. Balbay Meclis'ten önce de gazetesi Cumhuriyet Ankara Büro'ya gitti. Cumhuriyet Muhabiri Sinan Tartanoğlu Balbay'ın ilk gününü dakika dakika takip etti.

08:30 Mustafa Balbay Başkent Üniversitesi Ayşe Ablo Koleji'ne çocukları Yağmur ve Deniz'i bıraktı. Okul müdürü ve öğretmenlerle  görüşen Balbay gazetecilerle de sohbet etti: İçeri girerken aklımda tek çocukların eğitimi vardı. Bugün onu başardım hayat gerçekten bugün başladı. Kardeşim geldi şimdi eve gidiyorum birlikte kahvaltı yapacağız. Sonra gazeteme uğrayacağım. En sonunda da Meclis'e gideceğim.

'Elimi attığımda sevdiğime çarpmak çok güzeldi'

Mustafa Balbay, "4 yıl 9 ay sonra geceyi ilk kez evinizde geçirdiniz, ne hissettiniz?" sorusu üzerine, duygularını şöyle dile getirdi:
"Ranzada elinizi attığınızda demire çarparsınız. Dün akşam elimi attığımda sevdiğime çarpmak çok güzeldi. Onunla olmak, ona dokunmak çok güzeldi. Ranzada gözünüzü açtığınızda demir pencere vardı. Burada gözümü açtığımda çok güzel bir avize ve duvarda çok güzel tablolar vardı. Her şeyiyle bambaşka bir şey. Özgürlük zaten yaşamın bütünü. Her an sadece dışarıda olmak da değil özgürlük. İnsanın sevdikleriyle olması, insanın güzel bir güne başlaması, güzel bir günü bitirmesi, gerçekten dün onları hissettim."

 

FOTO GALERİ-İLK İŞ ÇOCUKLARINI OKULA BIRAKTI

FOTO GALERİ-BALBAY'IN TAHLİYEDEN SONRA GAZETEDE İLK GÜNÜ

09:00 Balbay çocuklarını okula bıraktıktan sonra evine geri döndü.



10.05: Cumhuriyet, gazetemiz yazarı ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ı bekledi. İzmir’den bir otobüs yola çıkan “Balbay’a Özgürlük Grubu” gazetemizin önüne geldi. CUMOK’ların da hazır bulunduğu gazetemizde, Balbay’ı karşılamak isteyen pek çok yurttaş kar yağışı altında heyecanla Balbay’ın gazeteye giriş yapmasını İzmir Marşı’yla beklediler.

10:20: “Her yer Taksim her yer direniş”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atılırken gazetemiz önünden geçen araçlar marş ve sloganlara kornalarıyla destek verdi. Hep bir ağızdan İzmir Marşı söylendi.

10:25: Mustafa Balbay, Cumhuriyet gazetesine gitmek için evinden ayrıldı.

10:35 Mustafa Balbay gazetesi Cumhuriyet'te... Sevgiseliyle karşılanan Balbay herkesle kucaklaştı.

10:40 Ve Mustafa Balbay 4 yıl 278 gün sonra masasında.

12:30 Cumhuriyet yazı işleri toplantısına katılan Balbay yarınki manşeti verdi.

13:00 Cezaevinden tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Meclis'e geldi.

Balbay, eşi Gülşah Balbay ile birlikte Meclis'i gelişinde partisinin Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Bülent Tezcan tarafından karşılandı.

Gazetecilerin soruları üzerine Balbay, "Bu kapıdan gazeteci olarak çok girdim. İlk defa milletvekili olarak giriyorum. Gerçekten heyecanlıyım. Bu Meclis'i çok önemsiyorum. Ne olursa olsun her şeyin üzerinde... Kendimce 550 kişiyle birlikte yapabileceğimiz çok şey var diye hayal ediyorum. İlk adımı beraber atıyoruz."

Balbay, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki makam odasına geçti. Görüşmede CHP'li milletvekilleri de hazır bulundu.
Kılıçdaroğlu'yla sohbet eden CHP İzmir Milletvekili Balbay, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğinden dolayı teşekkür etti.  Balbay; "Beni CHP saflarına katttığınız için çok güçlü hissettim. Genel Başkanım ben şu anda hazırım. Önümüzdeki süreçte de ne düşerse önümüzde yerel seçimler var. Ben çok çalışacağım. Görev vereceğiniz yerlerde belediye başkan adayının yardımcısı ben olacağım. Hep beraber çalışacağız. Sizin enerjinize yetişir miyim bilmiyorum" demesi üzerine Kılıçdaroğlu; "İçeride büyük bir enerji biriktirdiniz, onu göreceğiz" diye espri yaptı.

Görüşme sırasında açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi; "Balbay'ın özgürlüğüne kavuşması bizim için büyük bir mutluluk. Ama bu mutluluk buruk bir mutluluk. Balbay özgürlüğüne kavuştu ama hala tutuklu milletvekilleri var, gazeteciler, avukatlar, belediye başkanları,askerler var. Baktığınız zaman çok sayıda aydının hapishanelerde çürüdüğünü görüyoruz. Daha vahimi hapishanelerde ölüme yatırılanlar var, tedavi edilmeyenler var. Türkiye bunları aşmak zorundadır, dünyaya rezil oluyoruz, demokrasimiz yara alıyor. Umuyorum Balbay bir başlangıç olur ve Türkiye bu kirliliklerinden tümüyle arınmış olur."
Bir bölümü basına açık gerçekleşen görüşme, daha sonra basına kapalı devam etti.

Bu arada Balbay, asansöre giderken karşılaştığı BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile de kucaklaştı.

Balbay: Kırıp dökenler Gezi'nin karşısında duranlardır



İşte Mustafa Balbay'ın cezaevi çıkışında yaptığı müthiş açıklama VİDEO

BALBAY'IN BABA OCAĞINDA SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

KILIÇDAROĞLU'NDAN BALBAY'A MESAJ!

HÜKÜMETTEN TAHLİYE AÇIKLAMASI


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon