Balbay: Ben özgür değilim

İZMİR CUMHURİYET İÇİN GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU ‘SESSİZ ÇIĞLIK’ EYLEMİ DÜZENLEDİ.

Balbay: Ben özgür değilim
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.02.2014 - 22:28

İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu, Vardiya Bizde Platformu ve ADD İzmir şubelerinin düzenlediği “Yurtseverlere Özgürlük: İzmir Buluşması” dün gerçekleştirildi. Konak’tan Cumhuriyet Alanı’na yürüyen kitle arasında yer alan gazetemiz yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Tüm tutuklu subay, aydın, yurtsever ve politikacılar serbest bırakılmadıkça ben de özgür değilim” dedi.

Vardiya Bizde Platformu’nun her cumartesi Konak’ta düzenlediği geleneksel “sessiz çığlık” eylemine, dün İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Musa Çam, Mustafa Moroğlu’nun yanı sıra tutuklu ve serbest bırakılan askerlerin yakınları katıldı. Burada asker yakınları adına konuşanFaruk Çavka, “Cezaevlerinde esir tutulan yüzlerce masumun, sahte delillerle mahkûm edildiğini ilk günden bu yana söylüyorduk. Halkımız tamamıyla gerçeği gördü” dedi. Daha sonra ADD ve İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu’nun da desteğiyle Cumhuriyet Alanı’na dek süren yürüyüş gerçekleştirildi. Burada konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, “Yurtseverleri içeride tutup, hırsızlar içeri girmesin diye hazırlık yapıyorlar. Gerekirse Ankara’ya kadar yürür, o oyunlarını bozarız” dedi. Odatv davasından 19 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan gazeteci Barış Terkoğlu da “Bu insanlar aynı amaçla tutuklandılar. Bugün Karadeniz’de ABD gemileri rahatça geziyor, cirit atıyorsa işte tutuklamalar, sahte deliller bunun içindi” diye konuştu.

Balbay da şunları söyledi: “6 yıla varan tutukluluklara rağmen hiç kimse eğilmedi. Aynı onuru sürdürdü ve sürdürecekler, teslim alınamadı hiç kimse. Oysa onlar en fazla 6 ay dayanabileceklerini umuyorlardı. Tüm yurtseverler, subaylar, politikacılar serbest kalana dek ben de özgür değilim. Osmanlı’da lale devri, vardı şimdilerde sülale devri var. Dün faili meçhuller vardı, şimdilerde faili meşhurlar var. Yan yana olup ortak hedefe yürümeliyiz. Hedefimiz Atatürk’ün 21. yüzyıl Türkiyesi’dir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon