Bakanlık belediyelere karşı

Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi’ndeki Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arazisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Zeytinburnu Belediyesi’ni yok saydı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün araziye ilişkin AKP’ye yakınlığıyla bilinen Akfen Holding ile sözleşme yaptığı da ortaya çıktı.

Bakanlık belediyelere karşı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 21.12.2017 - 22:11

Arazi bazında plan yapması tepki çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi’ndeki Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arazisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Zeytinburnu Belediyesi’ni yok saydı. Araziye ilişkin imar planları hakkında dava sürerken bakanlık araziye özel plan yaparak askıya çıkardı. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün araziye ilişkin AKP’ye yakınlığıyla bilinen Akfen Holding ile sözleşme yaptığı da ortaya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi’ndeki Nakliyeciler Sitesi’nin yakınındaki Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir araziye ilişkin imar planı yaptı. Bakanlığın 2013 yılında yaptığı planlarda arazi kısmen akaryakıt isasyonu, kısmen ticaret+turizm, kısmen rekreasyon, kısmen yeşil ve kısmen de yol olarak planlandı. TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açılan dava sonucunda 2015 yılında planlar iptal oldu. Daha sonra İBB tarafından imar planı yapıldı. Vakıflar ve Akfen Holding bu plana birtakım gerekçelerle itiraz ederek İBB’ye karşı dava açtı. Dava İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde sürüyor.

10 kat yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dava sonucunu beklemeden iptal edilen imar planı yerine yeni bir plan hazırlayarak askıya çıkardı. Bakanlık “arazinin daha verimli değerlendirilmesi ve bugünkü uygulamanın korunabilmesi açısından” yeni plan hazırladıklarını belirterek araziyi son olarak kısmen ticaret alanı, kısmen akaryakıt istasyonu, kısmen rekreasyon alanı, kısmen yeşil alan kısmen de yol alanı olarak planladı. Ticaret alanına Zemin + 10 kat imar hakkı tanıdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler