Azra Gülendam Haytaoğlu için eylem
İstanbul Kadıköy'de , Antalya'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun katledilmesini protesto edildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri öncülüğünde Kadıköy'de bulunan Beşiktaş İskelesi önünde saat 19.30'da bir araya gelen kadınlar, ellerinde "Sessiz kalmayacağız" yazılı pankartlar ile slogan attı.
Burada grup adına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim tarafından okunan basın açıklamasında, "Son zamanlarda kayıp haberlerini çokça duyar olduk. Bu demektir ki, etkin bir soruşturma süreçlerinin gerektiği gibi bir kayıp ihbarı geldiği zaman karakola herhangi bir yetkilinin makamına, seferberlik işte o zaman yapılmalıdır.
"KADINLAR HAYATTATKEN ÖNLEM ALINMALI"
Kadınlar öldürüldükten sonra seferber olunması önemli değildir. Kadınlar hayattayken kaybolduklarında şiddete uğradıkları ifade edildiğinde işte o an yapılması gerekenler harfiyen uygulanmak zorundadır. Süreç etkin bir şekilde uygulanmak zorundadır" ifadelerine yer verildi. Eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi.
Antalya'da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu, emlakçı Mustafa Murat Ayhan tarafından cinsel saldırıda bulunulduktan sonra vahşice öldürülmüştü. Azra Gülendam Haytaoğlu, 5 gündür aranıyordu.

En Çok Okunan Haberler
-
Murat Ağırel ve Timur Soykan gözaltına alındı!
-
AKP Genel Merkezi'nde polis intiharı!
-
Mevduat faizi oranları yeniden yükseldi!
-
Berkay Gezgin'in de arasında olduğu 102 gence tahliye!
-
Özel'den Bakan'a sert tepki
-
Ülkeyi seçime götürecek seçim
-
Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı'na atamalar
-
'İmamoğlu diploma koşullarını sağlıyor'
-
Erdoğan'ın atamalarında dikkat çeken isimler
-
DEM Parti'den görüşme sonrası açıklama