Aziz Yıldırım'ın zaferi Akif Beki'yi rahatsız etti

Akif Beki, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz ruh hali mi sebep oldu acaba bu zafere?" dedi.

Yayınlanma: 04.11.2013 - 14:28
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’nin Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nda Aziz Yıldırım, 6821 gibi rekor bir oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Yıldırım'ın yeniden başkanlığa seçilmesi CNN Türk'ün ekran klasikleri arasında yer alan 'Karşı Gündem' programında masaya yatırıldı.

 

Akif Beki'yi şaşırtan fark

Programın yorumcusu Akif Beki, Aziz Yıldırım'ın bu kadar ezici bir farkla zafer kazanmasına şaşırdığını itiraf ederek "Acaba Mustafa Kemal'in askerleriyiz ruh hali mi sebep oldu bu zafere?" diye sordu.

 

'Yedirmeyiz' hissiyatı

Aslı Aydıntaşbaş ise Aziz Yıldırım'ın zaferinin Fenerbahççe kongresine siyasetin fazla karışması ve Mehmet Ali Aydınlar'ın hükümet tarafından desteklendiği algısının bu sonuçta etkili olduğunu savundu. Ayduıntaşbaş, "Gezi Parkı eylemlerinin ilk günlerinde bazı AKP'liler 'ne oluyor, AVM için ağaç mı kesiyoruz' diye sormasına rağmen ilerleyen günlerde "Erdoğan'ı yedirmeyiz" ruh haline dönüştü. Fenerbahçe kongre üyelerinde de benzer bir ruh hali oluştu. Fenerbahçe'ye ve Aziz Yıldırım'a yönelik bir operasyon olduğunu düşünenler Aziz Yıldırım'a sahip çıktı" dedi.

 

Gezi ruhu

Akif Beki ise ikisi arasında fark olduğunu belirterek "Birinde uygulanan bir siyasetin beğenilip beğenilmemesi var. Diğer tarafta ise hukukun ihlal edilip edilmediği sorunu var. Aziz Yıldırım yargılandı ve ceza aldı. Fenerbahçe Kongre üyelerinin tercihi bu anlamda 'kim daha iyi Fenerbahçe'ye hizmet eder' duygusu ile hareket etmemiştir" dedi.

Aslı Aydıntaşbaş ise Gezi Parkı eylemleri sırasında köprüden geçen binlerce kişi arasında Fenerbahçe kongresi üyelerinin de olduğunu belirterek, "Bu kongrede de Gezi ruhu etkili olmuştur. Siyasetin spora karışmasına bir tepki gösterilmiştir" dedi.