Ayvalıtaş davasında avukatlar dinlenmedi, dava bitti!

Gezi Parkı direnişi sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin davanın ikinci duruşması Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde görüldü. "Dünyanın en büyük adliye sarayı" olarak tanıtılan binanın yaklaşık 20 kişilik salonunda görülen davada gergin anlar yaşandı. Sanık Cengiz Aktaş'ın yine katılmadığı dava 21 Mayıs'a ertelendi. Dava sürerken adliye önünde toplanan yüzlerce kişi ise "Hepimiz Mehmet'iz, öldürmekle bitmeyiz" sloganları attı. Polis adliye önünde toplanan gruplara zaman zaman müdahale etti. Mehmet Ayvalıtaş'ın abisi davanın ardından yaptığı açıklamada, "Rezalet, cinayet işleniyor burada! Adalet can çekişiyor" dedi.

Ayvalıtaş davasında avukatlar dinlenmedi, dava bitti!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.02.2014 - 10:14

Gezi Parkı direnişi sırasında sokağa çıkan Mehmet Ayvalıtaş, kalabalık grubun içine giren bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne ilişkin davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

MAHKEME 20 KİŞİLİK DURUŞMA SALONUNDA!

"Dünyanın en büyük adalet sarayı" olarak tanıtılan Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen duruşmanın 20 kişilik salonda görülmesi büyük tepki topladı. Duruşmayı takip etmek isteyen aileler, avukatlar ve gazeteciler havasız salonda zor anlar yaşadı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ: O ANLARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

ADLİYE ÖNÜNDE MÜDAHALE

İçeride duruşma sürerken adliye önünde toplanan ve slogan atmayı sürdüren gruba polis zaman zaman 'ses bombası' atarak müdahale etti. Adliye önünde TOMA'lar da hazır bekletildi. Bu arada dışarıdaki müdahale nedeniyle duruşmada da gerilim yaşandı. Avukat Can Atalay, "Duruşma salonunun devamı niteliğindeki alanda sert polis müdahalesi var, bunun durdurulması için talimat verin" dedi.

POLİSE BÜYÜK İSYAN

Mehmet Ayvalıtaş'ın duruşması öncesi adliye önünde gerginlik yaşandı.Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda saat 14.00'da görülecekduruşma öncesi yüzlerce kişi adliye önünde toplandı. Polis ekipleri alanı bariyerlerle güvenlik çemberine alırken, grup ellerindeki flamalarla sloganlar attı. Adliye binasının giriş kapısı önünde bekleyen polislere gruptakilerden bazıları "ne yüzle buraya geliyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Gruptakilerden bir kadında polislere doğru bağırarak gözyaşı döktü. Haberin videosunu izlemek için buraya tıklayın.

MEHMET AYVALITAŞ'IN ABİSİ: REZALET, REZALET...

Mehmet Ayvalıtaş'ın abisi Twitter hesabından alınan karara isyan etti.

Ayvalıtaş şunları yazdı:

- Rezalet... Rezalet... Zaten en baştan bari mahkemeyi ertelemek için bahane arıyorlardı... Şimdi de gizlilik kararı verirlerse şaşırmayın! Sadece adalet istedik... Kardeşlerimiz yattıkları yerde rahat etsin dedik... Bu mahkeme salonlarında şereften, adaletten başka herşey var! Cinayet işleniyor burada. Adalet can çekişiyor!

...ADLİYE ÖNÜNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR...

11.50: Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi güvenlik nedeniyle adliyenin B bloğunda bulunan açık otopark, araç girişine kapatıldı. Araçlar diğer bloklarda bulunan otoparklara yönlendiriliyor. Öte yandan adliyenin giriş kapısı, demir barikatlerle çevrildi.  2 TOMA aracının da bulunduğu adliye bahçesinde çok sayıda çevik kuvvet polisi de bekliyor. Adliye önünden ilk görüntüleri izlemek için tıklayın.

12.14: Mehmet Ayvalıtaş'ın ailesine destek olmak için Sarısülük ailesi de Kartal Adliyesi'nde

(Fotoğraf: Ceyda Karan)

12.26: Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, "Yine bizimle dalga geçecekler. Adalet dolarları olanlar için var. Bize yine adalet çıkmayacak" dedi.

12.45: Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, adliye önündeki polislere, "Utanıyorum sizin gibi polisimiz olmasından..." diye isyan etti.

13.00: Aileler duruşmayı izlemek için adliye binasına giriş yapıyor.

13.15: Mehmet Ayvalıtaş'ın anneannesi ve teyzesi duruşmanın görüleceği mahkeme salonuna doğru ilerliyor.

(Fotoğraf: Twitter.com/OrtancaForumu)

13.15: Mehmet Ayvalıtaş'ın duruşmasının görüleceği mahkeme salonu önünde polis geldi.


(Fotoğraf: Ceyda Karan)

13.20: Gezi Parkı direnişi sırasında ekmek almaya giderken polisin attığı gaz bombasıyla başından vurulan B.E'nin babası, Ethem Sarısülük'ün annesi ve Abdullah Cömert'in abisinin Kartal Anadolu Adliyesi'nde olduğu bildirildi.

13.29: Adliye önünde çok sayıda STK'ya mensup onlarca kişi bulunuyor.

(Fotoğraf: Twitter.com/catalbasgul)

13.36: Mehmet Ayvalıtaş'ın yakınları ve duruşmayı izlemek isteyenler henüz duruşmanın görüleceği salona alınmış değil.

13.38: Kartal Anadolu Adalet Sarayı önünde "Hepimiz Mehmet'i öldürmekle bitmeyiz!" sloganı atılıyor.

13.42: Adliye binası önünde kurulan polis barikatına "Sizin çocuklarınız çaldı, bizim çocuklarımız öldü" yazılı pankart asıldı.

 

13.46: Galatasaraylı taraftarlar da Kartal'daki adliye binası önünde. Sarı-kırmızılı taraftarlar, "Mehmet Ayvalıtaş ölümsüzdür. Davan davamızdır Fatime anne" yazılı pankart açtı.

13.49: Duruşmanın görüldüğü mahkeme salonunun çok küçük olduğu ve kalabalık nedeniyle nefes almakta dahi güçlük çekildiği bildiriliyor. Duruşmanın görüldüğü Anadolu Adalet Sarayı, dünyanın en büyük adalet sarayı olarak tanıtılmıştı.

(Fotoğraf: Twitter.com/muratdemircim)

13.55: Avukatlar duruşma salonuna girebildi.

14.05: Ayvalıtaş ailesinin avukatı: Fadime anayı kaybettik. Görüyoruz ki adaletsizlik de insan öldürebiliyormuş. Taşa, sopaya, arabayla çarpmaya gerek yokmuş.

14.10: Duruşmaya bakan hakimin tweet atan bir kişiyi uyardı. Hakim, "Tweet atıyorsunuz, bu şekilde duruşma yapamam" dedi.

14:12: Duruşma salonundan bir fotoğraf...


(Fotoğraf: Twitter.com/ZeyraCan)

14:20: Mehmet Ayvalıtaş'ın anneannesi de davayı takip ediyor. Acılı anneanne bu kez Mehmet'in hayatını kaybeden annesi, kızı Fadime Ayvalıtaş'ın fotoğrafıın taşıyor.

14.30: Mehmet Ayvalıtaş davasının sanığı Cengiz Aktaş, bir kez daha duruşmaya katılmadı.

14.30: Avukat Sevgi Evren salon koşulları, havasızlığı ve salonda yaşlılar bulunması nedeniyle salona sağlık görevlisi getirilmesini talep etti.

14.31: Mehmet'in kuzeyni Seyit Kartal, "Önce 10-15 kişiydik. Sonra sayımız çok arttı. İlk ifademde hep 10-15 kişiydik gibi geçmiş zapta. Bu şekilde düzeltilsin" diye konuştuç

14.35: Avukat Sezer Özkan, geçen duruşmaya silahlı olarak giren polisler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

14.40: Adliye önünde gerginlik yaşanıyor. Polisin müdahale edebileceği bilgisi var...

14.45: Polis adliye önündeki kitleye zaman zaman ses bombası atarak müdahale ediyor. Adliyenin hemen yanında bulunan TOMA'lar ise henüz çalıştırılmadı.

14.55: Anadolu Adliyesi önünde durum şuan sakin, müdahale söz konusu değil.

15.05: Salonda gerginlik çıktı. Hakimler yuhalanıyor.

15.10:  Dava 21 Mayıs'a ertelendi.

15.10: Şu sıralarda salon dışında protesto var.

15.20: Adliye önünde gerginlik sürüyor. İçeride ise protesto sloganları atılıyor.

15.20: Mehmet Ayvalıtaş'ın abisi Muharrem Ayvalıtaş Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Rezalet... Rezalet... Zaten en bastan bari mahkemeyi ertelemek için bahane arıyorlardı... Şimdi de gizlilik kararı verirlerse şaşırmayın! Sadece adalet istedik... Kardeşlerimiz yattıkları yerde rahat etsin dedik... Bu mahkeme salonlarında şereften, adaletten başka herşey var! Cinayet işleniyor burada. Adalet can çekişiyor!" ifadelerini kullandı.

15.20: Adliye içinde "Her yer Taksim, her yer direniş" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atılıyor.

(Fotoğraf: Twitter.com/EratalaySevinc)

15.29: Ayvalıtaş ailesinin basın açıklaması yapması bekleniyor.

15.30:Polis, adliye önünde gazla müdahale etti.

15.35: Çevik kuvvet ekiplerinin adliye önünde plastik mermi kullandığı belirtiliyor. Avukat Ümit Erdem, Twitter hesabından müdahale sırasında ciddi bir yaralanma olayının olmadığını bildirdi. Bu arada, adliye önünde “Anaların öfkesi katilleri boğacak” sloganları atılıyor.

15.45: Kitle, "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganlarıyla adliye önünden ayrılmaya başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler