İYİ Parti'li Dikbayır aynı alışverişi 27 gün arayla yaptı, bakın ne saptadı

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, eşiyle birlikte pazara çıkarak enflasyon araştırması yaptı. Aynı alışverişi 27 gün arayla yaptığında 24 liralık artış olduğunu saptayan Dikbayır, "Bu rakamlarla asgari ücretli nasıl geçinsin?" dedi.

İYİ Parti'li Dikbayır aynı alışverişi 27 gün arayla yaptı, bakın ne saptadı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.11.2020 - 13:24

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, market ve pazardaki fiyat artışına dikkat çekmek için sokağa çıktı. 4 kişilik bir ailenin alışverişini yapan Dikbayır ve eşi sadece temel gıda malzemelerini aldığını söyledi.

Dikbayır, "Aynı market aynı malzemeleri aynı ürünleri aynı oranlarda aldık. Bunların içinde sadece 2 çeşit meyve aldık, kırtasiye alışveriş yok. Ona rağmen bu parayı ödedik" dedi.

Dikbayır’ın açıklaması şöyle:

"1 AY ÖNCEKİ TUTAR, 499,27 TÜRK LİRASI: Bugün 4 kişilik 1 ailenin, 1 haftalık pazar alışverişini yapacağız. Daha sonra market alışverişini yapacağız. Bir haftalık ne kadar market alışverişi var, pazar alışverişi var 1 ay sonra tekrar yapacağız, aradaki farkı da vatandaşın gerçek enflasyonu olarak sizlere göstermeye çalışacağız.

1 AY SONRAKİ TUTAR, 523,22 TÜRK LİRASI: Geçen ay bir pazar ve market alışveriş yapmıştık. Amacımız vatandaşın geçim sıkıntısına, hayat pahalılığına dikkat çekmek. Aynı marketten alışveriş yaptık, aynı pazardaki esnaftan alışveriş yaptık. Aynı market aynı malzemeleri aynı ürünleri aynı oranlar aldık. Bunların içinde sadece 2 çeşit meyve aldık, Kırtasiye alışveriş yok. Ona rağmen bu parayı ödedik." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler