Aydın'da askıda fatura uygulamasına büyük ilgi

Aydın'da 'Askıda Fatura' uygulaması ile koronavirüs salgın sürecinde gelirini kaybeden 4 bin 316 yurttaşın su faturası fatura ödendi.

Yayınlanma: 22.05.2020 - 12:19
Aydın'da askıda fatura uygulamasına büyük ilgi
Abone Ol google-news

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Askıda Su Faturası” uygulaması ile şimdiye kadar 232 bin 232.231 TL karşılığı 4316 fatura askıdan alınıp ödendi. 26 bin 856 fatura ise askıdan alınmayı bekliyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR? 

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve yardımseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturan sisteme buradan ulaşılabilirken uygulamanın iki ayağı yer alıyor.

Bunlardan ilki, ödeme güçlüğü çeken vatandaşların faturalarını bıraktıkları alan. Burada Büyükşehir Belediyesi tarafından sisteme eklenen ödeme güçlüğü çeken aboneler seçiliyor. Daha önce Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım talebi onaylanmış tüm başvuru sahipleri sisteme su faturalarını bırakabilirken, başvuruda bulunmamış olan ihtiyaç sahipleri de 444 13 40 numaralı telefondan yeni kayıt oluşturabiliyor. Bu ihtiyaç sahipleri de su faturalarını askıya bırakabiliyor. Uygulamanın ikinci ayağını ise askıdaki su faturaların yardımseverser tarafından ödenmesi oluşturuyor.

Yine https://eaboneislemleri.aydinaski.gov.tr/fatura adresinden yapılabilen işlemlerle yardımsever yurttaşlar askıdaki istedikleri kadar su faturasını seçerek ödeme işlemini gerçekleştirebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon