'Ayakkabı kutun kaç numara' diyen AKP'li vekil istifa etti!

AKP'nin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk ettiği İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin partisinden istifa etti. Çetin, istifasını açıkladığı basın toplantısında AKP ve Başbakan Erdoğan'a çok ağır sözlerle yüklendi.

'Ayakkabı kutun kaç numara' diyen AKP'li vekil istifa etti!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.01.2014 - 14:14

AKP'nin 'partiye zarar verdiği, parti içinde fitne yaratan konuşmalar yaptığı' gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettiği İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, partisinden çok sert sözlerle istifa etti. Çetin, "AK Parti maalesef kararmıştır. Varlık sebebini yitirmiş partide kalmak günahlara ortak olmak olacağından AK Parti'den istifa ediyor, bağımsız olarak siyasi hayatıma devam ediyorum" dedi.

İSTİFALAR SÜRECEK: YAKINDA PATIR PATIR DÖKÜLÜRLER

Çetin, "Hukukun serbest kalması karşısında sessiz kalmak mümkün değil. Birçok arkadaşımın aynı şeyi yapacağını göreceksiniz" ifadelerini kullandı. Çetin, istifalar için "Yakında patır patır dökülürler" ifadesini de kullandı. Çetin, "Arkadaşlarım arasında, konuştuğum kişiler arasında ‘Keşke olmasaydı, rahatsızım, seçmenin önüme çıkamıyorum’ diyen insanlar var" dedi.

MUHAMMED ÇETİN'İN AÇIKLAMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

YOLSUZLUK İMASI

İstifa açıklamasında AKP ve Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen Çetin, "Benim keşfetmem eğer bölgemizde İstanbul vekiliyim, Türkiye ’nin ticaretinin, yatırımının döndüğü yer. Orada şahsen tanıklık ettiğimiz hadiseler oldu" dedi. 'Köftelik işler' olarak nitelendirdiği olaylı bir toplantıda öğrendiğini dile getiren Çetin, "Ben bu işlerde yokum, beni köftelik işlere bulaştırmayın dedim" dediğini anlattı.

Çetin, bugüne kadar partide kalmasının nedeni olarak ise Fethullah Gülen olduğunu söyledi.

"AYAKKABI KUTUN KAÇ NUMARA" DEDİĞİ BELİRTİLMİŞTİ

Çetin'in de istifasıyla 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından AKP'den istifa eden milletvekili sayısı 8'e yükseldi. Bu son istifayla AKP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 319'a düştü. Meclis'te CHP'nin 134, MHP'nin 52, BDP'nin 26, HDP'nin de 4 milletvekili bulunuyor.

Çetin, yolsuzluk ve rüşvet skandalının simgesi olan 'ayakkabı kutusu' ile ilgili bir milletvekili arkadaşına "Ayakkabı kutun kaç numara, maşallah ayakların 85 numara, senin kutun büyüktür" dediği öğrenilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon