Ayağı uğurlu gelmiş

Uludere mağdurlarını kapı dışı eden TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ''Silivri'de Fatih Hilmioğlu'nu ziyaret ettik, ayağımız uğurlu geldi, tahliye oldu'' dedi.

Ayağı uğurlu gelmiş
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 22.02.2014 - 10:44

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AKP Sakarya milletvekili Ayhan Sefer Üstün, 5 yıldır tutuklu bulunan ve önceki gün tahliye edilen Prof. Fatih Hilmioğlu için ''Silivri'de kendisini ziyaret ettik, ayağımız uğurlu geldi, tahliye oldu'' dedi.

Üstün, kanser hastası olmasına rağmen 1,5 yıldır tahliye talepleri reddedilen Hilmioğlu için ''İnşallah diğer hastalar için de aynı gelişmeler yaşanır. Biz komisyon olarak geçen hafta Silivri'de Hilmioğlu'nu, 15 gün önce de Numune Hastanesinde bir hastayı ziyaret ettik. Her ikisi de tahliye oldu, ayağımız uğurlu geldi.'' dedi ve "Hastaların ismini verin, tahliye yolu açılıyor" diye espri yaptı.

AİLELERE KAPIYI GÖSTERDİ
Uludere'deki hava bombardımanında yaşamını yitirenlerin ailelerinden Veli Encü, Mehmet Encü, Azime Alma, Mercan Encü de önceki gün Üstün'ü ziyaret etmişti. “Hava saldırısında kasıt olmadığı” yönündeki raporu kabul eden İnsan Hakları Komisyonu’na tepkili olan aileler, Üstün’ün elini sıkmadı.

Aileler, Üstün’ün oturmaları için gösterdiği yere oturmayıp masanın karşı tarafına geçti. Üstün de “Bu şartlarda nasıl görüşeceğiz, buyurun” diyerek ailelere kapıyı gösterdi.Üstün, ''Devlet, millet geleneğinde böyle birşey var mı? Böyle bir tarz gösterirlerse onlarla nasıl toplantı yapacağız? O zaman ben de toplantıyı bitirdim'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon