Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'a dil uzatanlara Haydar Baş'tan tarihi belgelerle yanıt

Haydar Baş’ın “Hoşgeldin Atatürk” kitabında Mustafa Kemal Atatürk'ün soykütüğü hakkında çarpıcı detaylar yer aldı.

Yayınlanma: 25.11.2017 - 16:28
Abone Ol google-news

Haydar Baş’ın son kitabı “Hoşgeldin Atatürk”, bazı çevrelerde son dönemde çirkin iftiraların hedefi haline getirilen Mustafa Kemal Atatürk ve ailesi hakkında çarpıcı iddialar içeriyor.

 Atatürk ve ailesi hakkında hiç duyulmadık ve konuşulmadık sözlere yer veren Prof. Baş’ın kitabı Atatürk’e hakaret edenlere ve 'dinsiz' diyenlere cevap niteliği de taşıyor.

 Kitabında Atatürk’ün ailesinden sıkça söz eden Prof. Haydar Baş, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'a dil uzatanlara da yanıt veriyor.

 Prof. Baş; hakkında olmadık iftiralar atılan Zübeyde Hanım’ın hem anne hem de baba tarafından çok özel bir soya sahip olduğunu belirterek, "Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde yer alan Nüfus Defterleri, Temettuat Defterleri ve diğer birçok belge ile ispat edebiliyoruz.

 Zübeyde Hanım'ın sahip olduğu soy, Selanik’in en eski ve en itibarlı ailelerinden bir tanesidir. Öyle ki, Zübeyde Hanım’ın sülalesi “Sofuzadeler” ve “Nakibzadeler” olarak nam salmıştır.

 Bu iki ifadeden “Sofuzadeler”, ailenin bölgenin en dindar ve saygın ailelerinden olması hasebiyle verilmiştir. Ancak “Nakibzade” unvanı oldukça önemlidir.

 Bu unvan, Osmanlı Devleti’nde sadece “Nakibüleşraflık” yapmış ailelere verilen özel bir unvandır.” dedi.

İmam cemaat ilişkisi.. Atatürk'e ve annesine küfredip sosyal medyada paylaştılar

 Nurcuların 'hocası' Hasan Akar, Atatürk'e hakaretler yağdırdı

İlber Ortaylı'dan Atatürk'e hakaret eden Mustafa Armağan'a yanıt: Bir b.k bildikleri yok, bunları diyen hayvandır


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler