Aslolan yaşamdır

Sally Potter’ın yazıp yönettiği dram, 1960’larda bir genç kızın ergenlikten yetişkinliğe geçişini başarılı, duyarlı, yalın bir anlatımla vurguluyor.

Yayınlanma: 13.02.2014 - 21:34
Abone Ol google-news

Sally Potter’ın yazıp yönettiği dram, 1960’larda bir genç kızın ergenlikten yetişkinliğe geçişini başarılı, duyarlı, yalın bir anlatımla vurguluyor. 1945’te Londra’da aynı zamanda doğan Ginger’la Rosa birlikte büyürler, çocukluklarından beri çok iyi arkadaştırlar. Ginger kitap okumayı sever, dünyada olup bitenle çok ilgilidir, nükleer savaş tehdidi onu çok rahatsız etmektedir, Rosa ise dindardır, gerçekten varsa birgün sonsuz aşkı bulacağına inanır.

Ginger’ın annesi Natalie’yle babası Roland’ın araları iyi değildir, geçinemiyorlardır. Annesiyle babası ayrılınca Ginger babasının yanında kalmayı yeğler. Kafası karmakarışık olan Ginger’ın arası en yakın dostu Rosa ile de açılır çünkü Rosa, Ginger’ın babası Roland’a ilgi duyuyordur. Şair olmayı isteyen Ginger, Küba füze krizinden, ebeveynlerinin boşanmasından, Rosa’nın babasıyla olan ilişkisinden çok etkilenerek ilk şiirlerini yazmaya başlar.

Bu zorlu deneyimlerin ardından Ginger yaşamda en önemli şeyin yaratmak, üretmek olduğunu anlar, yaşam herşeyin üstündedir.  Yaratıcılık, inanç, seçimler, bağışlamak, suçluluk temalarını yetkinlikle işleyen filmde genç oyuncu Elle Fanning, Ginger karakterinde başarılı bir performans sunuyor. Filmin Özel  Bölümler’inde fragman, fotoğraf galerisi yer alıyor.

Ginger and Rosa (Bir Hayalimiz Vardı) Yönetmen: Sally Potter Oyuncular: Elle Fanning, Alessandro Nivola, Christina Hendricks,  Timothy Spall, Oliver Platt, Jodhi May, Annette Bening, Alice Englert/  2012, 90 dakika, Tiglon.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler