"Aşk hormonu" otizmli çocuklara iyi geliyor
"Aşk hormonu" olarak bilinen oksitosinin, otizmli çocukların beyin faaliyetlerini değiştirerek, onları daha sosyal hale getirdiği tespit edildi.
BBC'nin haberine göre, ABD'li bilim adamları, otizmli çocukların beyinlerindeki sosyal becerilerle ilgili bölümlerin oksitosin hormonunun etkisiyle daha aktif çalıştığını ortaya çıkardı. Araştırmada, yaşları 8 ile 16 arasında değişen 17 otistik çocuğa biri oksitosin içeren, diğerinde ise herhangi bir ilaç bulunmayan burun spreyleri verildi. Çocuklara, "sosyal" sınıfına giren imge olan insan yüzü ve "sosyal olmayan" kategorisindeki araba resimleri gösterilmesinin ardından hormonun, beyin faaliyetlerindeki etkisi bir tarayıcıya kaydedildi.
Beyin taramasının sonuçları, çocukların beyinlerindeki sosyal beceriyle bağlantılı kısımlarının, oksitosin hormonu etkisiyle daha aktif çalıştığını gösterdi. İngiliz Otizm Merkezi Müdürü Carol Povey, araştırmanın henüz ilk evrede olduğunu belirterek, "Otizm, çok karmaşık bir hastalık ve sosyal zorluklar dışında birçok güçlük çıkarabilir. Araştırmanın bulguları çok ilgi çekici olsa da daha sağlam ve hızlı sonuçlar vermeli" dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Erdoğan'ı yenen isim belli oldu
- Ersan Şen ve DEVA Partili Ekmen arasında büyük tartışma
- Kurtulmuş’tan 'Erdoğan ve adaylık' açıklaması
- 'Sayın Tunç unuttuysan hatırlatalım...'
- Ünlü çikolata markası da artık kara listede
- Kılıçdaroğlu'nun 'sine-i millet' çıkışına yanıt
- Erdoğan'dan Özel ve İmamoğlu'na tazminat davası
- 'Bu kez vaziyet çok vahim...'
- 'Sanki mağdur olan Esenyurt değilmiş gibi...'
- Esenyurt mitingine neden katılmadığını açıkladı