Arınç'tan Hamas açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hamas'ın Türkiye'de ofis açacağına ilişkin haberlerle ilgili olarak, "Halid Meşal'in Türkiye'de yaşayacağı şu anda söz konusu değildir. Türk hükümeti tarafından ve farklı kaynaklardan kendilerine şu kadar milyon dolar verileceği de gerçek değildir'' dedi.

Arınç'tan Hamas açıklaması
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.01.2012 - 16:44

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamadan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Arınç, Hamas'ın Türkiye'de ofis açacağına ilişkin haberlerle ilgili sorulan soruya şu yanıtı verdi:

''Hamas, Türkiye tarafından geçmişten bu yana tanınan bir kurumdur, kuruluştur. Bildiğiniz gibi Filistin'de yapılan seçimlere de katılmıştır ve demokratik seçimler sonucunda da Hamas'ın kurduğu bir hükümet bulunmaktadır. Halid Meşal'in Türkiye'de yaşayacağı şu anda söz konusu değildir. Türk hükümeti tarafından ve farklı kaynaklardan kendilerine şu kadar milyon dolar verileceği de gerçek değildir. Bunları rahatlıkla söyleyebilirim.

Hamas ve diğer örgütlerin birleşerek Filistin hükümetinin güçlendirilmesi ve Filistin ile İsrail arasındaki barış sürecinin daha çok realize edilmesi Türkiye tarafından amaçlanmaktadır. Filistin sorunu, kendisi başlı başına yılların sorunudur. Türkiye, bu konuya yakından ilgi duymaktadır. Filistin'deki birlik ve bütünlüğün güçlenmesinin Filistin halkının yararına olacağına inanmaktadır. Hamas ve onun başındaki kişiler de bu süreçte önemli şahsiyetlerdir. Ama ilişkimiz sadece bunlarla sınırlıdır.''

Fransa'daki tasarı

Hükümet Sözcüsü Arınç, Fransa'da 60 senatörün imzasının toplanarak Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi konusundaki son gelişmelerin ne olduğu yönündeki bir soruyu da yanıtladı. Arınç, konunun takip edildiğini ifade ederek "Şimdiki süreç belli sayıda senatörün imza vermesi ile Anayasa Konseyi'ne yapacakları müracaattır. Bunda Türkiye'nin bir dahli olamaz" dedi. Arınç, Türkiye'nin doğrudan dahil olmadığı bir süreci takip ettiklerini de sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler